A+ A A-

Η τιμή της Θεοδώρας και η χαμένη μάχη του Αλέξη

 

Η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ήταν ίσως το μοναδικό λάφυρο της α πριόρι χαμένης μάχης που προκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το τελευταίο τριήμερο στη Βουλή.

Θα μπορούσε να πει κάποιος εκ του αποτελέσματος ότι, τα "στρατεύματα" του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγχορδία μονότονων "πεταστών" των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και την συμπτωματική αρωγή των  "συναγωνιστών" της Χρυσής Αυγής, πολέμισαν τρεις μέρες "για την τιμή της Θεοδώρας...".

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντες, ο βιαστικός πολιορκητής της κυβερνητικής σταθερότητας, Αλέξης Τσίπρας, ξόδεψε ένα δυνατό όπλο του (την πρόταση δυσπιστίας) χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα για το κόμμα του, εξασφαλίζοντας έξι μήνες "ηρεμίας" στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα χαμόγελα ανακούφισης στα κέντρα των Βρυξελλών, αφού από τον Γενάρη η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν σκέφτηκε άραγε ότι με το όπλο της πρότασης δυσπιστίας θα αποσπούσε, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της χώρας μας στην ΕΕ, περισσότερο σεβασμό από την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους και ότι θα είχε μεγαλύτερο διαπραγματευτικό ατού για μια σειρά διεκδικήσεων;

Με την "βιαστική" κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απομάκρυνε ταυτόχρονα τα φώτα της δημοσιότητας και υποβάθμισε τη "μάχη της ΕΡΤ" η οποία βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, με όχι θετική έκβαση για την άποψή του (επανασύσταση του παλιού καθεστώτος).

Από την πλευρά της, η εντυπωσιακή βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, έστρεψε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αφού επέλεξε να βγει από το κομματικό μαντρί κερδίζοντας το παράσημο της αντίστασης κατά του Μνημονίου στην πράξη και όχι στα λόγια.

Με τίμημα τη διαγραφή της, η πρώην πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, επέλεξε να "υπογράψει" τον αντιμνημομιακό τσαμπουκά της, σε αντίθεση με άλλους "αντιστασιακούς" οι οποίοι φωνασκούν εναντίον του Μνημονίου, αλλά την κρίσιμη στιγμή επιστρέφουν στην ασφάλεια του κομματικού μαντριού.

Οι προθέσεις και η πολιτικές ικανότητες της τολμηρής Θεοδώρας θα φανούν στο μέλλον.

Αν οι εντυπωσιακές κόκκινες σόλες Κριστιάν Λουμπουτέν με τις οποίες εντυπωσίασε στο παρελθόν ήταν προάγγελος της μελλοντικής πολιτικής υπογραφής της ή ήταν απλώς μια ναρκισσιστική επιλογή της στιγμής για να ξεχωρίσει από το πλήθος.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ

«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας ανικανότητας, από έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο απ’ την κρίση.
Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται από συνεχείς περικοπές και τους φόρους και η δήθεν ανάπτυξη αναβάλλετε συνεχώς για το μέλλον, το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί επικοινωνιακά τους νέους φόρους και τις νέες περικοπές που τις επιβάλλουν οι δανειστές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε το ηθικό κύρος να βγάλει την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.
Η επόμενη μέρα πρέπει να χαραχθεί με γνώμονα την αντιμετώπιση του κοινωνικά διαλυτικού φαινομένου της ανεργίας την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την υπεράσπιση των δημοσίων επιχειρήσεων και την ένταξη της σε ένα συνολικό σχέδιο δημοσίων επενδύσεων για την ανάταξη της οικονομίας την διάσωση του κράτους πρόνοιας και βέβαια την επαναφορά της ορθής δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου» .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, επίθεση στη Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαγραφή της από το κόμμα επειδή υπερψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι, «η κυρία Τζάκρη ψήφισε με πολλή θερμή το πρώτο Μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός. Σε κομβικό σημείο για τη χώρα, τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο, επέλεξε την εύκολη λύση. Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υφυπουργός επί Παπανδρέου; Τότε δεν ψηφίσαμε Μνημόνιο, τότε δεν πήραμε δύσκολα μέτρα;», ανέφερε.
«Τότε που ήταν υφυπουργός δεν έστελνε η τρόικα email; Κάποιοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ... Τούς εύχομαι καλό δρόμο, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή» δήλωσε σκωπτικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν το εξής:
Ψήφισαν 294 βουλευτές
Υπερ της πρότασης ψήφισαν 124
Κατά 153
ΠΑΡΩΝ 17

Απουσίασαν έξι βουλευτές: τρεις προφυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής (Ν. Μιχαλολιάκος, Γ. Λαγός, Χρ. Παππάς), ο Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Νικήτας Κακλαμάνης που βρίσκονταν για λόγους υγείας στο νοσοκομείο και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 18 των ΑΝΕΛ, 15 της ΧΑ καθώς και οι ανεξάρτητοι: Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης, Γ. Κουράκος, και Ν. Σταυρογιάννης, αλλά και η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε από το κόμμα της και στο εξής είναι ανεξάρτητη.

Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν οι βουλευτές  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

"Παρών" δήλωσαν οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καθώς και οι ανεξάρτητοι Αν. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης και Γ. Κασαπίδης.