A+ A A-

ΥπερΑδύναμη Υπερδύναμη...

Ένα απίστευτο σενάριο "σουρεαλιστικής τρομοκρατίας", ασύλληπτο και από την πιο καλπάζουσα φαντασία έγινε δυστυχώς πραγματικότητα στην επικράτεια της Υπερδύναμης (ή μήπως ΥπερΑδύναμης;)...
Μέσα σε λίγη ώρα κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης, "η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας", αχρηστεύτηκαν τα πολυσυζητημένα συστήματα ασφαλείας των ΗΠΑ , ταπεινώθηκε η παντοδυναμία του Πενταγώνου και βέβαια η εικόνα της άτρωτης μοναδικής υπερδύναμης υπέστη ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα.
Ανεπανόρθωτο γιατί ό,τι και να γίνει, ό,τι μέτρα ή αντίποινα κι αν παρθούν, δεν πρόκειται από εδώ και πέρα, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον, να πείσουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων τους ούτε και τους πιο ευκολόπιστους αμερικανούς πολίτες.
Ο τρόμος, δυστυχώς θα βασιλεύει, αφού κατάφερε να χαραχτεί στη μνήμη της Αμερικής και δεν θα αφήνει στο εξής ήσυχο το συλλογικό υποσυνείδητο των υπηκόων της...
Εκείνο,μάλλον, που έχει μεγάλη σημασία στο εξής είναι η λειτουργία του "συστήματος περισυλλογής" της αμερικανικής κυβέρνησης και του οικονομικού κατεστημένου των ΗΠΑ, οι οποίοι θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την αλαζονεία και το ναρκισισμό τους και να συμβιβαστούν με τις "αδυναμίες" τους.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν και αυτοί τα όρια της παγκόσμιας κυριαρχίας τους, γιατί υπάρχουν όρια και πρέπει να υπάρχουν όρια.
Πολλές αυτοκρατορίες κατέρρευσαν γιατί δεν διαχειρίστηκαν με τον κατάλληλο τρόπο τη δύναμή τους...

ΥΓ/ το τελευταίο διάστημα η εικόνα υπεροχής που έχει περάσει το κατεστημένο των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο είχε ήδη αρχίσει να "θολώνει" με αποκορύφωμα τον τραγέλαφο των προεδρικών εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του κ. Μπους στο ανώτατο αξίωμα.
Όσο εύκολο είναι να διογκώνεις την εικόνα σου προς τα έξω όταν κατέχεις τα Μέσα Ενημέρωσης, άλλο τόσο εύκολο είναι η εικόνα αυτή -όταν γίνεται ύβρις- να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.