A+ A A-

Το "χατ τρικ" του Ζήση Βρύζα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα διέθετε ταλέντα αλλά σπάνια έβγαινε από την αφάνεια για ένα βασικό λόγο:την έλλειψη παιδείας.
Εκτός, λίγων φωτεινών εξαιρέσεων, οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας (προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι κ.α.) συνήθως φωνασκούν αντί να διαλέγονται, τρέχουν πίσω από τα γεγονότα αντί να τα προλαβαίνουν, υπηρετούν τους ισχυρούς αντί να προσφέρουν στο άθλημα, αναμασούν στερεότυπα αντί να προβάλλουν επιχειρήματα...
Όλοι αυτοί, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, είναι υπεύθυνοι για την ανακύκλωση μιας διαρκούς μιζέριας και ενημερωτικής σύγχυσης γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί
είναι εθισμένοι να πλειοδοτούν σε αναθεματισμούς και να "πυροβολούν" εκ του ασφαλούς τις αδυναμίες των άλλων, χωρίς ποτέ να τολμήσουν να λογαριαστούν με τις δικές τους.
Οι "τρεις κανονιές" του Ζήση Βρύζα, ενός παραγκωνισμένου στην Ελλάδα ποδοσφαιριστή, εναντίον μιας μεγάλης ιταλικής ομάδας στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, είναι μια απάντηση-σφαλιάρα σε όσους διαιωνίζουν τη μιζέρια τους στα "εύφορα" από ταλέντα γήπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Είναι μια ένδειξη για τις δυνατότητες των ελλήνων παικτών και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσο όμως οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξή του θα παραμένουν αυτοί που για πολλά χρόνια τώρα εξάντλησαν την προσφορά τους σε μίζερα συμπεράσματα, τα τρία εκτός έδρας γκολ του έλληνα στάικερ της Περούτζια, Ζήση Βρύζα, εναντίον της Φιορεντίνα, θα καταγράφονται ως μια παρένθεση, μία "φωτοβολίδα". Αντί, όπως θα έπρεπε να αποτελέσουν το έναυσμα για τη σωστή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας.
Και οι μίζεροι, θα συνεχίσουν το ανιαρό τους τροπάριο...