A+ A A-

ΕΔΟΕΑΠ: Τρεις εναντίον Σόμπολου για το αγγελιόσημο!

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΓ ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου
ΤΑΜΙΑ  Γιώργου Χριστόπουλου
Αν. ΤΑΜΙΑ Σίμου Καταϊφτσή

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε πολύ σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ και συγκεκριμένα στον κρισιμότερο τομέα του Οργανισμού αυτόν των εσόδων που είναι επιφορτισμένος με την είσπραξη του Αγγελιοσήμου και των εισφορών του 3%.

Από τον Μάρτιο του 2013 που ανέλαβε διοίκηση το υφιστάμενο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ διαπιστώθηκε η σοβαρότατη δυσλειτουργία και ανεπάρκεια του Τομέα Αγγελιοσήμου.  Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Πάνος Σόμπολος ανέλαβε προσωπικά να ασχοληθεί με το τμήμα Αγγελιοσήμου πραγματοποιώντας κάθε Δευτέρα σύσκεψη με τον τότε Τομεάρχη.

Αυτό έγινε κατά παράβαση των καταστατικών διατάξεων και με την ανοχή και εμπιστοσύνη του ΔΣ προς το πρόσωπο του Προέδρου καθώς συνυπεύθυνος για τη λειτουργία του συγκεκριμένου Τομέα είναι ο εκάστοτε Ταμίας του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Ωστόσο η προσπάθεια του Προέδρου δεν απέδωσε αποτέλεσμα και μετά από λίγους μήνες ατόνησε. Στη συνέχεια το ΔΣ προχώρησε στη λύση της σύμβασης με τον τότε Τομεάρχη και αποφάσισε να αναθέσει  τη λειτουργία του Τμήματος στην Προϊσταμένη.

Η λειτουργία του τμήματος ωστόσο δεν βελτιώθηκε αλλά φαίνεται ότι επιδεινώθηκε. Ο Ταμίας του ΔΣ Γιώργος Χριστόπουλος σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Καρούτζο και τη διοικητική ιεραρχία του Οργανισμού ανέλαβαν πρωτοβουλία ώστε να γίνουν διορθωτικές ενέργειες στη λειτουργία του Τμήματος.

Η ανταπόκριση των υπαλλήλων του Τμήματος ήταν μη ικανοποιητική και ο Ταμίας κατ επανάληψη από τα τέλη της περασμένης Άνοιξης υπέβαλε αίτημα στον Πρόεδρο του ΔΣ να συζητηθεί το ζήτημα στο ΔΣ. Ο Πρόεδρος ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία για τα έσοδα από την Προϊσταμένη του Τμήματος η οποία ουδέποτε τα παρέδωσε ενώ σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα παραδέχτηκε εγγράφως ότι δεν μπορεί να γνωρίζει καν ποιο τμήμα από τον εισπραχθέν ποσό αγγελιοσήμου κατ’ έτος αντιστοιχεί στο δηλωθέν ποσό του συγκεκριμένου έτους.

Η συγκεκριμένη παραδοχή εγείρει πλήθος ζητημάτων ακόμα και για την αξιοπιστία των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών που προωθούνται στο ΔΣ. Μετά από αυτό ο Πρόεδρος έβαλε το θέμα της λειτουργίας του Τομέα Αγγελιοσήμου προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο ΔΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση αποφάσισε να προχωρήσει σε προκήρυξη για την ανεύρεση στελέχους από την αγορά προκειμένου να αναλάβει την άμεση αναδιοργάνωση του Τμήματος και μάλιστα με εξάμηνη σύμβαση ώστε να κριθεί η απόδοσή του.

Την απόφαση ψήφισαν ο Πρόεδρος και άλλα έξι μέλη του ΔΣ ενώ μειοψήφησαν ο κύριος Γιάννης Αγγέλης και η κυρία Πόπη Χριστοδουλίδου με το επιχείρημα ότι το τμήμα λειτουργεί επαρκώς και δεν μπορεί πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας του το ΔΣ να προχωρήσει σε πρόσληψη και να δεσμεύσει το επόμενο ΔΣ.

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων ορίστηκε από το ΔΣ επιτροπή αποτελούμενη το Γενικό Γραμματέα Νίκο Καρούτζο, τον Ταμία Γιώργο Χριστόπουλο, τον Αν. Ταμία Σίμο Καταϊφτσή και το Διευθυντή του ΕΔΟΕΑΠ Γιάννη Μιχαλακούκο. Υποβλήθηκαν 11 υποψηφιότητες και μετά την αξιολόγηση των τυπικών προσόντων κλήθηκαν πέντε άτομα για συνέντευξη.

Η Επιτροπή ανακήρυξε ως επαρκείς δύο υποψηφίους και πρότεινε την πρόσληψη του πρώτου σε κατάταξη και σε περίπτωση μη προσέλευσης αυτού, την πρόσληψη του δεύτερου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ η Επιτροπή κατέθεσε την πρότασή της στο ΔΣ. Κατά την διαδικασία συζήτησης ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Πάνος Σόμπολος δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό στην πρόταση για πρόσληψη με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να κατηγορηθεί γιατί ο επικρατέστερος υποψήφιος διατηρεί συνδικαλιστική ιδιότητα στην ΕΠΗΕΑ.

Κατόπιν της συγκεκριμένης στάσης του Προέδρου ο οποίος δεν ψήφισε καν τον δεύτερο κατά σειρά κατάταξης υποψήφιο προς πρόσληψη (δεν έχει συνδικαλιστική ιδιότητα) τα τρία μέλη του ΔΣ που συμμετείχαμε στην Επιτροπή αποσύραμε την πρόταση για πρόσληψη Τομεάρχη Εσόδων καθώς η στάση του Προέδρου είναι υπονομευτική προς το νέο Υπεύθυνο του Τομέα Εσόδων πριν αυτός καν προσληφθεί.

Θεωρούμε ότι στο εξής την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του κρισιμότερου Τομέα του Οργανισμού του Τμήματος Εσόδων φέρει ο Πρόεδρος του ΔΣ που για άγνωστο λόγο ενώ παραδέχεται την παράλυση του Τμήματος δρα υπονομευτικά στην αναδιοργάνωσή του.

Τον καλούμε δημοσίως έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιληφθεί ότι στον ΕΔΟΕΑΠ δεν χωρούν συνδικαλιστικά παιγνίδια και τακτικές μαυρογυαλούρου.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ταμίας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΣΙΜΟΣ ΚΑΤΑΪΦΤΣΗΣ
Αναπληρωτής Ταμίας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ