A+ A A-

ΕΣΗΕΑ:προγράμματα κατασκήνωσης και ανταλλαγής φιλοξενίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΣΗΕΑ με τον Διεθνή Οργανισμό  CISV, σας αποστέλλουμε πρόσκληση, προκειμένου να παρακολουθήσετε ενημερωτική συνάντηση γονέων και παιδιών, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατασκήνωσης και ανταλλαγής φιλοξενίας με συμμετοχή παιδιών από διάφορες χώρες. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 11 ετών και άνω.
Η εκδήλωση θα γίνει  το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014,  στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ «Γ. Καράντζας» (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
Θα παρουσιαστούν εμπειρίες από παιδιά που συμμετείχαν το καλοκαίρι που μας πέρασε και θα ανακοινωθούν οι προσκλήσεις που έχει δεχτεί η Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2015.

Το CISV (Children's International Summer Villages) είναι ένας διεθνής, μη κυβερνητικός οργανισμός, εθελοντικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το  1951, στον απόηχο των συνεπειών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από την Αμερικανίδα παιδοψυχολόγο Dorris Allen (υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης 2000) όταν η Unesco κάλεσε τους σοφούς της εποχής και τους έθεσε το ερώτημα:  «πώς θα γίνουν οι άνθρωποι φίλοι, για να μην κάνουν πολέμους;»
Το «CISV International» έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως «International Non Governmental Organization - NGO to operational relations with UNESCO» <http://erc.unesco.org/ong/en/directory/ListeONG.asp>). Τελεί, δηλαδή, σε σχέση επιχειρησιακής συνεργασίας τόσο με την Unesco όσο και με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Πλήρως ανεξάρτητο από κυβερνήσεις, κόμματα ή θρησκείες, συνεργάζεται με ανθρωπιστικούς φορείς, Δήμους, Σχολεία και Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο. Παραρτήματά του υπάρχουν σε περισσότερες από 70 χώρες και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας, η λειτουργία των οποίων στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία.
          Το Ελληνικό τμήμα CISV Greece  «Ελληνική Ένωση Διεθνών Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων» έχει αναγνωριστεί ως «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο» από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 2843/30-06-1986  και (τροποποίηση του καταστατικού)  1115/18-02-2004 (Δ.Ο.Υ Βύρωνα, ΑΦΜ 099117504).
Έκτοτε συμμετέχει ενεργά στα εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής φιλοξενίας και τις διεθνείς κατασκηνώσεις του CISV International, δίνοντας τη δυνατότητα σε Ελληνόπουλα να γνωρίζουν ξένους πολιτισμούς, να μαθαίνουν να συνυπάρχουν ειρηνικά με παιδιά από χώρες διαφορετικών πολιτισμικών και θρησκευτικών παραδόσεων και να βιώνουν αξέχαστες εμπειρίες συμφιλίωσης και ομοψυχίας. Μέσα από δραστηριότητες, εκπονημένες βάσει παιδαγωγικών αρχών, τα παιδιά γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα των διαφόρων λαών, τον τρόπο ζωής των οικογενειών, αποκτούν ηγετικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, ενώ ανταλλάσσουν απόψεις τόσο για τα προβλήματα της καθημερινής τους ζωής, όσο και για τα θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, με την ελπίδα ότι θα υπερβούν τυχόν ξενοφοβικές απόψεις και προκαταλήψεις. Η συμμετοχή στα προγράμματα του CISV εκτιμάται ως εξαιρετικό προσόν στην αναζήτηση εργασίας και πολλά μέλη μας,  ήδη εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.
Χάρη στην ακούραστη δράση των Ελλήνων εθελοντών - στην πλειονότητά τους εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων - η χώρα μας έχει μια αξιοπρεπή διεθνή εκπροσώπηση, ενώ τα Ελληνόπουλα και τα ξένα παιδιά που έρχονται σ' επαφή μαζί τους αποτελούν τους «καλούς πρεσβευτές» της πατρίδας μας, που τόσο τους έχει ανάγκη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα: www.cisv.org <http://www.cisv.org/>

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ