A+ A A-

Ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ




Την Αθήνα επισκέπτεται, αύριο και μεθαύριο, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Walter SCHWIMMER, στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει αναλαβει, για την τόνωση του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεων των 43 κρατών-μελών του Διεθνούς,αυτού,Οργανισμού,πάνω στις δραστηριότητες που αναπτύσσει το Συμβούλιο της Ευρώπης έναντι των νέων προκλήσεων του καιρού μας.
Μετά το Βουκουρέστι, τη Ρήγα, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τις Βρυξέλλες, η Αθήνα αποτελεί τον έκτο σταθμό αυτής της περιοδείας του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια της, ο Walter SCHWIMMER πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κωστή Στεφανόπουλο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κυρία Ελισάβετ Παπαζώη, τον υπουργό Δικιαοσύνης κ.Μιχ. Σταθόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ.Κ.Καραμανλή και τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ.Ν.Κωσταντόπουλο.
Ο κ. Schwimmer θα λάβει, επίσης, μέρος σε μία Διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου πάνω στην αντιμετώπιση του προβλήματος της "άναρχης" μετανάστευσης και η οποία, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Ντιβάνι Κάραβελ" στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2001.
Στην διαρκεια αυτής της Διάσκεψης, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τα αίτια της άναρχης μετανάστευσης στην Ευρώπη, την προστασία των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των μεταναστών και και τη χάραξη μίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μετανάστευσης.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, προς τους έλληνες δημοσιογράφους, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 13.30¨ το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο "ΕΣΠΕΡΙΑ" των Αθηνών (Σταδίου και Ευδουάρδου Λω).