- Κατηγορία: Επικαιρότητα
Δολοφονώντας τον κοινό νου
Κατόπιν εορτής, είναι πολύ εύκολο να κάνει ο κάθε ένας ανέξοδη κριτική και να προβάλει το ναρκισσευόμενο εγώ του, είτε είναι πολιτικός είτε είναι δημοσιογράφος είτε κάποιος διακοσμητικός μαϊντανός των τηλεοπτικών παράθυρων.
Η δολοφονία του ανυπεράσπιστου και παρατημένου στο έλεος του Θεού αστυνομικού στα Πατήσια, υπήρξε μια ακόμη ευκαιρία για να βγάλουν το παντεσπάνι τους οι επαγγελματίες σχολιαστές της ανέξοδης κριτικής.
Οι μεν πολιτικοί της - κατά γενική ομολογία- "μαλθακής πασοκικής αντιπολίτευσης", μίλησαν για διάλυση της δυνατής αντιτρομοκρατικής που είχαν δημιουργήσει επί των ημερών τους από το κομματικό κράτος των γαλάζιων, οι δε διαμορφωτές της Κοινής γνώμης δημοσιογράφοι των μεγαλοκαναλαρχών, προβάλανε τις προτροπές των ¶γγλων ειδικών της Σκότλαντ Γιάρντ.
Με ανακριτικό ύφος ρωτούσαν τους υπεύθυνους γιατί δεν υπήρξε πρόοδος όσον αφορά τα μέτρα των ειδικών της Σκότλαντ Γιάρντ: Γιατί δεν βάλαμε σε λειτουργία κάμερες, γιατί δεν "μπλοκάραμε" τα καρτοκινητά, γιατί δεν αναπτύξαμε τη Βάση Δεδομένων με το DNA;
Μάλιστα, αυτό είναι το ζήτημα. Αν είχαμε βάλει κάμερες παντού (πράγμα που προκαλούσε κοινωνική εξέγερση γιατί θα καταργούσε την ιδιωτική ζωή των πολιτών)μπορεί να είχαμε δει κάτι από το προφίλ των τρομοκρατών. Αν είχαμε ονομαστικοποιήσει τα καρτοκινητά θα μπλοκάραμε την εύκολη επικοινωνία τους και αν είχαμε Βάση Δεδομένων DNA μπορεί να βρίσκαμε τους δολοφόνους από κάποια κηλίδα αίματος.
Καλά όλα αυτά και, πράγματι, μπορεί να βοηθούσαν αν είχαν αναπτυχθεί, παρόλο που κάποια, όπως π.χ. οι κάμερες βρίσκονται στα συνταγματικά όρια και είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτά από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Όμως, ο άτυχος αστυνομικός δεν χρειαζόταν όλα αυτά για να σωθεί και να βρίσκεται σήμερα κοντά στην οικογενειά του.
Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα συγκροτημένο επιχειρησιακό πλάνο που να βασίζεται στην κοινή λογική.
Χρειαζόταν έναν ακόμη συνάδελφό του για βοήθεια, τίποτε άλλο. Ούτε κάμερες παντού, ούτε μπλοκάρισμα των καρτοκινητών, ούτε Βάση Δεδομένω DNA.
Ένα συνάδελφό του να είναι κρυμένος και να επιτηρεί και αυτός το χώρο.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρομοκράτες επιτέθηκαν με το φως της ημέρας στον άτυχο αστυνομικό που ήταν μόνος του και όχι στους (δύο) αστυνομικούς που ήταν βάρδια τη νύχτα πριν από αυτόν.
Αυτοί που είχαν τοποθετήσει τον άτυχο αστυνομικό μόνο του να φυλάει την μάρτυρα ως δημόσιος υπάλληλος που περιμένει να τελειώσει η βαρετή βάρδια του είχαν δολοφονήσει τον κοινό νου, την κοινή λογική και είναι οι πρώτοι που πρέπει να πάνε σπίτι τους, αμέσως. Πρόκειται για ανόητους και ανεύθυνους ηγέτες της αστυνομίας, αφού δεν υπολόγισαν τη δυσκολία της απόκρουσης μιας ενδεχόμενης επίθεσης που μπορούσε να δεχθεί ο αστυνομικός που φύλαγε ένα τόσο σημαντικό μάρτυρα.
Αν υπήρχε και δεύτερος αστυνομικός ( και μάλιστα κρυμένος) μπορούσε να αντιδράσει και να πυροβολήσει εναντίον των τρομοκρατών και να προστατεύσει τον συνάδελφό του.
Μπορούσε να χτυπήσει και να τραυματίσει ή να σκοτώσει κάποιον τρομοκράτη, ενώ σίγουρα η παρουσία του θα δυσκόλευε την τρομοκρατική επιχείρηση.
Αυτό λέει η κοινή λογική, πριν από τις υποδείξεις των ¶γγλων ειδικών, των επαγγελματιών της ανέξοδης κριτικής, των μαϊντανών των τηλεοπτικών παραθύρων κ.ο.κ.
Ας ρωτήσει λοιπόν κάποιος τους αρμόδιους, γιατί δεν υπήρε άλλος ένας αστυνομικός και είχαν αφήσει τον άτυχο δολοφονηθέντα μόνο του;
Γιατί, έβαλαν μόνο έναν αστυνομικό να φυλάει μια τόσο σημαντική μάρτυρα, όταν δεσμεύουν τόσους άλλους να φυλάνε άλλους στόχους που λογικά διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο;
Ας απαντήσουν σε αυτή την απλή λογική ερώτηση και ύστερα ας μας πουν για τις υποδείξεις των ειδικών...
Οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες της κοινωνίας είναι αυτοί που δολοφονούν καθημερινά - ο καθένας για το δικό του λόγο- την κοινή λογική.