A+ A A-

Εισαγγελείς καλούν "ύποπτο" δημοσιογράφο για εξηγήσεις!

 

 

 

 

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Νέα επίθεση κατά της δημοσιογραφίας

στο πρόσωπο του Ν. Γιαννόπουλου

 

Ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα των επιθέσεων κατά της δημοσιογραφίας,  ήρθε να προστεθεί με την κλήση από την Εισαγγελία Πειραιά για ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως υπόπτου (!), του συναδέλφου Νίκου Γιαννόπουλου. Αφορμή, ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2020 στην ιστοσελίδα NEWS24/7 για την κατάσταση που επικρατούσε στην Ιωνίδειο σχολή του Πειραιά και την κατάληψη από τους μαθητές. Το εξωφρενικό στην υπόθεση είναι ότι ο συνάδελφος κλήθηκε για ανωμοτί εξηγήσεις με βάση το περί ηθικής αυτουργίας άρθρο του νόμου 2811/2000 ο οποίος έχει καταργηθεί ήδη από το 2016 (!) αλλά και για το περί της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων άρθρο 184 του ποινικού κώδικα!

 Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η κλήση του συναδέλφου, για το θέμα της κατάληψης στην Ιωνίδειο που ερευνάται εδώ και μήνες, έγινε όταν ο Νίκος Γιαννόπουλος σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι η εισαγγελία κρατά αδικαιολόγητα την υπόθεση ανοιχτή. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει όχι μόνο τον εκδικητικό χαρακτήρα της κλήσης του αλλά και το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση σε βάρος της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας.

 Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ θεωρεί ότι δεν αρκεί η καταγγελία αυτών των επιθέσεων κατά της δημοσιογραφίας αλλά ότι πρέπει ο κλάδος να απαντήσει με τη μαζική συμμετοχή του στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και με την ενίσχυση των δυνάμεων που προασπίζουν την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας, για μια «ενημέρωση με πλουραλισμό, αξιοπιστία και δικαιώματα»

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ  22/1/2022