A+ A A-

Πως λειτουργεί ο ΕΔΟΕΑΠ στην εποχή του κορονοϊού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τι αλλάζει στη λειτουργία και εξυπηρέτηση
του ΕΔΟΕΑΠ λόγω κορονοϊού

 

Μόνον τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά θα εξυπηρετεί από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου ο ΕΔΟΕΑΠ εντός των εγκαταστάσεών του, έως  τη λήξη «συναγερμού» λόγω κορονοϊού. Για την εξυπηρέτηση των επειγόντων, πρέπει απαραιτήτως να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία (210 7264700). Τα έως τώρα προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται. Το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό τμήμα θα λειτουργούν, επίσης, μόνον για τα επείγοντα, κατόπιν συνεννόησης με ιατρό του ΕΔΟΕΑΠ. Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται για την έκδοση φαρμακευτικών συνταγών και ιατρικών παραπεμπτικών τηλεφωνικά και θα τους αποστέλλονται στην οικία τους ταχυδρομικώς (κούριερ), καθώς και αναρρωτικής άδειας, που θα τους αποστέλλεται στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Για τα θέματα του τομέα υγείας περίθαλψης (ΤΥΠ) οι ασφαλισμένοι θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) τα παραστατικά των δαπανών περίθαλψης και ταχυδρομικώς τα πρωτότυπα. Η εξόφληση θα γίνεται μετά την ηλεκτρονική αποστολή των δικαιολογητικών.

Για τα θέματα του τομέα Ασφάλισης και Επικοινωνίας οι ασφαλισμένοι θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  την αίτησή τους και η υπηρεσία θα επικοινωνεί μαζί τους για την αποστολή δικαιολογητικών που απαιτούνται. Εάν  γνωρίζουν τα δικαιολογητικά εκ των προτέρων, οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα επισυνάπτουν στην αίτησή τους.

Για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, οι ασφαλισμένοι μπορούν να αποστέλλουν  ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) το αίτημά τους.

Η  συνταγογράφηση των φαρμάκων των χρονίως πασχόντων θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (2107264700 Αθήνα και 2310278271 και πληκτρολογώντας 2 - Θεσσαλονίκη) και η συνταγή θα  αποστέλλεται στην οικία τους ταχυδρομικώς (κούριερ).

Όσοι χρειάζονται γνωμάτευση ότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα (όπως αυτή ορίζεται από το υπουργείο Υγείας) μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΔΟΕΑΠ (210 7264807) για την έκδοση και χορήγησή της, εφόσον αυτό πιστοποιείται από τον ιατρικό τους φάκελο.

Εκτός λειτουργίας τίθενται το γυμναστήριο, το φυσικοθεραπευτήριο και το επεμβατικό ιατρείο του Οργανισμού.

Τα οδοντιατρεία εντός ΕΔΟΕΑΠ θα αντιμετωπίζουν, επίσης, μόνον τα έκτακτα περιστατικά και τα προγραμματισμένα για ολοκλήρωση θεραπειών, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Ουδεμία νέα εργασία πρόκειται να ξεκινήσει. Για την (προ)έγκριση και τον έλεγχο εργασιών συμβεβλημένων και μη οδοντιάτρων, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά (2107264762, -747, -777).

Ασφαλισμένοι με βήχα, καταρροή  ή και πυρετό δεν πρέπει να μετακινούνται. Παραμένουν στο σπίτι τους και   επικοινωνούν αμέσως με τον ΕΔΟΕΑΠ (2107250050 - όλο το 24ωρο, 2107264775 – 8.00 έως 19.00: Αθήνα και 2310278271 και πληκτρολογώντας 2: Θεσσαλονίκη) ή τον ΕΟΔΥ (1135), ώστε να λάβουν οδηγίες.

Εάν κριθεί αναγκαίο από ιατρό του ΕΔΟΕΑΠ, θα αποστέλλεται στην οικία του ασθενούς μικροβιολόγος για τη λήψη δείγματος Covid-19 (κορονοϊός).

Τα έκτακτα περιστατικά με αναπνευστικές λοιμώξεις (εκτός κορονοϊού) θα εξετάζονται σε ειδικό χώρο υποδοχής (isolation box) στο ισόγειο του κτηρίου (Σισίνη 18).

Ο Οργανισμός βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές του ΕΟΔΥ, υιοθετώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Παράλληλα ενημερώνει τους ασφαλισμένους με κάθε μέσο για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν, μέσω του δικτυακού τόπου www.edoeap.gr και αποστολής ανακοινώσεων και μηνυμάτων.

Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι να είναι σε απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ  σε ό,τι τους ζητηθεί, διευκολύνοντας τη λειτουργία του Οργανισμού.