A+ A A-

ΕΣΗΕΑ-Εκλογές-Αποτελέσματα: Οι έδρες των παρατάξεων για το ΔΣ

Μια ακόμη πρωτιά της παράταξης "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι" με το πολυμελές ψηφοδέλτιο-σούπερ μάρκετ των 95 υποψηφίων, καταγράφηκε στις εκλογές για την ανάδειξη του 11μελούς ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Αυτή τη φορά με μία έδρα λιγότερη (4 αντί 5) σε σύγκριση με τις αρχαιρεσίες του 2017.

Δύο έδρες εξασφάλισε η νεοπαγής παράταξη "Νέα ΕΣΗΕΑ" με επικεφαλής τον "αποστάτη" από τους "Ενωμένους Δημοσιογράφους" Νίκο Καρούτζο πρώην πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων" που κατέλαβε επίσης δύο έδρες (μία επιπλέον από το 2017).

Την έδρα τους διέσωσαν η "Δημοσιογραφική Συνεργασία", η "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων" του βετεράνου συνδικαλιστή Δημήτρη Τσαλαπάτη και η παράταξη  "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή".

Οι χαμένοι των εκλογών είναι η παράταξη "Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι" με επικεφαλής την παλαίμαχο συνδικαλίστρια, Νανά Νταουντάκη, καθώς και οι "Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι" που δεν κατάφεραν να ξανακερδίσουν την έδρα που διέθεταν και δεν θα εκπροσωπούνται στο νέο ΔΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές συμμετείχαν 158 λιγότεροι ψηφοφόροι σε σύγκριση με τις αρχαιρεσίες του 2017, ενώ είναι άγνωστο γιατί δεν ανακοινώνεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπολογιστεί το ποσοστό αποχής.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 

 Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Ώρα: 03:00’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 12ης και 13ης Ιουνίου 2019 για τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ψήφισαν:    2.951                    Έγκυρα:     2.855           Άκυρα:        44                            Λευκά:        52                               Εκλογικό μέτρο: 260 Έλαβαν: Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» Ψήφους: 955        Έδρες:  4 ΙI. Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ» Ψήφους: 502        Έδρες:  2 ΙIΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» Ψήφους: 469        Έδρες:  2 ΙV. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Ψήφους: 242        Έδρες:  1 V. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» Ψήφους: 190        Έδρες: 1  VI. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Ψήφους: 190        Έδρες: 1 VII. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» Ψήφους: 160        Έδρες: 0 VIII. Συνδυασμός «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» Ψήφους: 147        Έδρες: 0

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ