A+ A A-

Μηνυτήρια αναφορά του Documento κατά του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ

Το Documento κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρακτορείου ΆΡΓΟΣ, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Την ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όπως καταγγέλλει η «DOCUMENTO MEDIA» το ΆΡΓΟΣ παρακρατεί (το ίδιο έκανε και το προηγούμενο πρακτορείο "ΕΥΡΩΠΗ")  σε βάρος του δημοσίου τις ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που όμως έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.

Ερευνάται μάλιστα αν τα εν λόγω πρακτορεία απέδιδαν, σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε πριν το 2017, τα παρακρατηθέντα κάθε φορά χρηματικά ποσά, που συνιστούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές, προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 

Μηνυτήρια αναφορά του Documento κατά του Άργους.

Ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργηματικής υπεξάιρεσης σε βάρος της «DOCUMENTO MEDIA»,από τους υπευθύνους του πρακτορείου Τύπου του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Εγκλήματος, η τέλεση του οποίου ενδέχεται -όπως τονίζεται στην αναφορά- να έχει τελεστεί τόσο από το ΑΡΓΟΣ όσο και από την ΕΥΡΩΠΗ (που πλέον δεν υφίσταται στο χώρο της διανομής Τύπου) ακόμα και σε βάρος του δημοσίου από παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών.

Επισημαίνεται ότι όταν το εν λόγω αδίκημα διαπράττεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επισείει την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Η «DOCUMENTO MEDIA» με την αναφορά της ζητά ακόμα να διερευνηθεί και η διάπραξη της παραβίασης του νόμου περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού (νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού).

Στην αναφορά επισυνάπτονται έγγραφα, στοιχεία και αναπτύσσεται και μια σειρά από συμπεριφορές των υπευθύνων του ΑΡΓΟΥΣ που «συνιστούν -όπως καταδεικνύεται- μια μεθοδευμένη κατάσταση σε βάρος μας».

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προσωπικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της «DOCUMENTO MEDIA», Ιωάννη Απατσίδη στην Εισαγγελέα Καταπολέμησης Εγκλημάτων Διαφθοράς ενώ κοινοποιήθηκε και στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές (Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργό Ανάπτυξης).