A+ A A-

Δυσαρεστώ άρα υπάρχω...

 


 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης έκαναν πολλά όργια, ξεχείλωσαν κάθε είδους αξία, αλλά σεβάστηκαν απολύτως μόνο ένα πράγμα: το λεγόμενο "πολιτικό κόστος".

Ακόμα και αυτοί που το κατήγγειλαν, όπως π.χ. ο Μητσοτάκης, στην ουσία δεν τόλμησαν να βρουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση απέναντι στο "πολιτικό κόστος". Με απλά λόγια δεν βρήκαν το κουράγιο να δυσαρεστήσουν την κομματική τους πελατεία.

Δεν γίνεται να λες ότι ιδιωτικοποιείς π.χ. τα λεωφορεία, όταν τα παραδίδεις στους κομματικούς σου φίλους.

Έτσι, οι εναλλασόμενες κυβερνήσεις του δικομματισμού συναγωνίζονταν η μία την άλλη πως θα ευχαριστήσουν περισσότερο την κομματική τους πελατεία απ' όπου αντλούσαν τις ψήφους της επανεκλογής τους, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Όσο κατάφερναν να δανείζονται, τα προβλήματα κρύβονταν κάτω από το χαλί του συνεχώς διογκούμενου χρέους.

Όταν όμως έκλεισε η κάνουλα των δανεικών, ξεγυμνώθηκε όλο το σύστημα της αεριτζίδικης διακυβέρνησης των δύο μονομάχων του δικομματισμού. Το κράτος πτώχευσε (κρατιέται με μηχανική υποστήριξη), η κοινωνία σέρνεται και ο Έλληνας πολίτης καταξεφτιλίζεται στα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα, οι κυβερνήτες υπό την πίεση των εκπροσώπων των περιβόητων αγορών και υπό το κράτος του πανικού για την πολιτική τους επιβίωση, συναγωνίζονται στη βαρβαρότητα. Προσπαθώντας να βρουν λύσεις για να ξοφλήσουν τους δανειστές, συνθλίβουν τον Έλληνα πολίτη με κάθε είδους απερίγραπτα χαράτσια, με συμπίεση των μισθών και με αντισυνταγματική καταστολή των εργασιακών δικαιωμάτων του.

Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει από τον πάλαι ποτέ  αχαλίνωτο λαϊκισμό στην "ακατέργαστη"  βαρβαρότητα.

Όταν έπρεπε να πάρουν τα στοιχειώδη μέτρα, ήταν ανύπαρκτοι, δεν τόλμησαν να δυσαρεστήσουν κανέναν. Σήμερα εν ονόματι της κατάντιας στην οποία εξαιτίας τους οδηγήθηκε η κοινωνία, ποτίζουν με απελπισία τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Όλοι διερωτούνται: Είναι δυνατόν να δώσουν λύση αυτοί που με περισσή ανευθυνότητα δημιούργησαν το τεράστιο πρόβλημα;

Είναι δυνατόν να υπάρξουν οι ανύπαρκτοι;

 

ΥΓ) Όσο εξαθλιώνουν τα μεσαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όσο δεν τολμούν να δυσαρεστήσουν και να φορολογήσουν τους "μεγάλους πατριώτες" που έβγαλαν, τα ως επί το πλείστον κλεμμένα λεφτά τους, στις τράπεζες του εξωτερικού και όσους προκαλούν θρασύτατα με τον ανεξήγητο πλουτισμό τους, σίγουρα όχι.

Θα είναι ανύπαρκτοι...

 

 

ΥΓ2) «Δεν δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μετά το σάλο που προκάλεσαν ισχυρισμοί του περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.

Ανύπαρκτη η λίστα Κουσελά. Άλλο εννοούσε ο άνθρωπος όταν έκανε δηλώσεις που καταγράφηκαν και αποτελούν αδιάψευστα ντοκουμέντα. Είναι προφανές ότι οδεύει προς την ανυπαρξία ο Μεσσήνιος πολιτικός...