A+ A A-

Ντόναλντ Τραμπ: Επιτέλους τέλος!

Ύστερα από μια τετραετία επίδειξης αλλοπρόσαλης τυχοδιωκτικής πολιτικής ο αγοραίος πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο αφήνοντας πίσω του μία μαύρη σελίδα, ένα προσβλητικό απεχθές στίγμα κατά της δημοκρατίας.

Η συμπεριφορά του υπήρξε υπόδειγμα αλαζονικού λαϊκισμού και αυθαιρεσίας με δήθεν αντισυστημικές, αλλά σαφώς ιδιοτελείς παρεμβάσεις, οι οποίες σκόπευαν στον εξωραϊσμό της εικόνας του και ήταν  καθαρή αντιγραφή του μοντέλου προσωπολατρείας που επέλεξαν οι κάθε λογής δικτάτορες στο διάβα της ιστορίας.

Η τελευταία του παράσταση με την παρότρυνση και την εισβολή των φανατικών οπαδών του στο Καπιτώλιο για να αμφισβητήσει βίαια το σε βάρος του εκλογικό αποτέλεσμα, αποτέλεσε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, την απόδειξη ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι εχθρός της δημοκρατίας και φυσικά πολύ επικίνδυνος, όχι μόνο για τις ΗΠΑ και την αμερικάνικη κοινωνία αλλά και ως παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

Η μικρόψυχη αποχώρησή του χωρίς να παραδώσει την εξουσία στον διάδοχό του υπήρξε εσκεμμένη θεατρική συμπεριφορά για να μην διαψευστούν οι ανυπόστατες απόψεις του περί νοθείας στο πλήθος των ανεγκέφαλων φανατικών οπαδών του, τους οποίους θέλει να έχει χειραγωγημένους ως εργαλείο για το πολιτικό του μέλλον.

Η απειλή του ότι θα δημιουργήσει νέο πολιτικό κόμμα με τον εύγλωττο τίτλο "Πατριωτικό Κόμμα" έρχεται για να επιβεβαιώσει τον λαϊκιστικό πολιτικαντισμό του καθώς και το γνωστό ρητό: "Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων".

 

ΥΓ) Η εκλογή του έμπειρου, Τζο Μπάιντεν, στο τιμόνι των ΗΠΑ μετά τον αντιδημοκρατικό τυφώνα Τραμπ, αποτελεί  ανακούφιση και ελπίδα ότι η Αμερική θα βγει από τον ναρκισσιστικό μικρόκοσμο ενός άξεστου αγοραίου πολιτικάντη και θα συμβάλλει στην πρόοδο και την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών ως παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

Και όπως είπε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην ομιλία του, οι ΗΠΑ δεν θα πολιτευτούν με το παράδειγμα της ισχύος αλλά με την ισχύ του παραδείγματος