A+ A A-

ΕΣΗΕΑ: Η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής για το νέο Καταστατικό

Η ιστορική επωνυμία της ΕΣΗΕΑ θα παραμείνει και στο νέο Καταστατικό ως «ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)» και θα ενισχύεται στο α’ άρθρο του Καταστατικού με την αναφορά στη συμμετοχή των δημοσιογράφων ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών Μέσων, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή δεύτερη συνάντηση της Επιτροπής για την τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ, υπό την προεδρία της κ. Αριάδνη Αγάτσα, Α’ Αντιπροέδρου του Δ.Σ..

Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι πρώην Πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος, Σταμάτης Νικολόπουλος, Πάνος Σόμπολος και Δημήτρης Τρίμης, οι Πρόεδροι των Πειθαρχικών Συμβουλίων Γιάννης Αποστολόπουλος και Παύλος Γερακάρης και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΜΜΕ – εκλεγμένοι στο Μεικτό Συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Τα μέλη της Επιτροπής επαναβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στην άσκηση του δικαιώματος της πληροφόρησης, στις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, στον καλόπιστο διάλογο και τον σεβασμό των ατομικών ελευθεριών και στον ιστορικό ρόλο του Σωματείου στο χώρο των ΜΜΕ.

Τονίσθηκε  η αναγκαιότητα της τροποποίησης των άρθρων του Καταστατικού σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στα μέσα ενημέρωσης  και συζητήθηκαν τα τρία πρώτα άρθρα, που προβλέπουν  την επωνυμία και τους σκοπούς της Ένωσης, υποβάλλοντας προτάσεις   για την προσαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού στους ισχύοντες συνδικαλιστικούς και εργατικούς νόμους και στην αναδιατύπωση των άρθρων, με δεδομένο ότι η τελευταία τροποποίηση του Καταστατικού πραγματοποιήθηκε το 1978 και η προσπάθεια για τροποποίησή του το 2001 δεν ευοδώθηκε.

Η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς 15ημέρου, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της, που πρέπει να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα