A+ A A-

Συρία-Κούρδοι: Οι Τούρκοι εξοντώνουν όταν οι Αμερικανοί κερδοσκοπούν

Λόγω και της μέτριας διπλωματικής ικανότητας του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, κατέστη τις τελευταίες μέρες σαφές ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν εμποδίζεται, ούτε από τις παγκόσμιες αρχές του Διεθνούς Δικαίου, μπροστά  στην οικονομική κερδοσκοπία και τελικά αντιμετωπίζει ανάλγητα τη θυσία ανθρώπινων ζωών - ακόμη και φίλων και συμμάχων - ενώ θα μπορούσε να την αποτρέψει.

Επιπλέον, είναι ξεκάθαρο ότι όσον αφορά την Τουρκία οι πλανητάρχες Αμερικανοί επιδεικνύουν μια αδυναμία την οποία εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι διαχρονικά, με αποκορύφωμα τον σημερινό θρασύτατο "τσαμπουκά" του πονηρού ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τώρα, ο Τραμπ έδωσε την άδεια στους Τούρκους να εισβάλουν στη Συρία και να σκοτώσουν "ορθολογικά" Κούρδους, -διότι όπως είπε ο αθεόφοβος είναι φίλοι αλλά δεν βοήθησαν στη Νορμανδία! -, έτσι και το 1974 έδωσαν την άδεια ώστε οι Τούρκοι να εισβάλουν στα σίγουρα να σκοτώσουν και να διχοτομήσουν την Κύπρο, μάλλον διότι οι Έλληνες και ο Μακάριος δεν είχαν αποδεχθεί το 1964 το σχέδιο Άτσεσον! 

Οι Τούρκοι είνα ικαλοί παζαρευτές (γνωστή η φράση "τούρκικο παζάρι)" και γι' αυτό συνεννοούνται καλά με τους  Αμερικανούς οι οποίοι είναι πασίγνωστοι μπιζναδόροι που τρέφονται με την κερδοσκοπία και συνομιλούν με τη "διπλωματία του δολαρίου".

Επομένως, όσο ο Ερντογάν έχει να τους δώσει χρήμα (εξοπλιστικό, μπιζναδόρικο κ.λπ.) γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να του επιφέρουν κανένα σημαντικό πλήγμα ακόμη και αν παρανομεί προκλητικά και θρασύτατα μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας!

Η εισβολή στη Συρία κατά των δύστυχων Κούρδων είναι μια πρόβα τζενεράλε και ένα μήνυμα για τη μελλοντική δεύτερη εισβολή στην Κύπρο αν χρειαστεί και αν οι Αμερικανοί δεν του εξασφαλίσουν τα ενεργειακά ανταλλάγματα που ζητάει.

Έχει εξάλλου "στήσει  τον τσαμπουκά"  του και έχει στείλει το μήνυμα με τα πλοία του και τα γεωτρύπανά του που έχουν ήδη εισβάλει σε απαγορευμένα ύδατα και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με απλά λόγια, κατόπιν όλων αυτών,  η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να οργανώσει την άμυνά της απέναντι στην πίεση που θα δεχθεί να παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων που ανήκουν στην Κύπρο και στα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

Αντί να επαναλαμβάνουν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι παράγοντες ότι η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και απομακρύνεται από τις αρχές της ΕΕ - κάτι οφθαλμοφανές και χιλιοειπωμένο- ας κοιτάξουν να ενισχύσουν την απάντηση αποτροπής (όχι μόνο διπλωματικής) στην πίεση των Τούρκων, για είναι έτοιμοι όταν έρθει η ώρα της δύσκολης απόφασης.

Γιατί τότε, η μειωμένης συνοχής ΕΕ δεν θα μπορεί και δεν πρόκειται να τρομάξει τον Ερντογάν, αλλά και οι Αμερικανοί φίλοι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θα εμφανιστούν ψυχροί απέναντι στα "δίκαια της ξηράς και της θάλασσας" και θα ικανοποιήσουν περισσότερο τον σουλτάνο από τον οποίο κερδίζουν περισσότερα.