A+ A A-

Βίκυ Φλέσσα: Ερωτευμένη με την Πρά(β)ντα…

Μπορεί η «ακραία» δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, να δήλωσε ότι αισθανόταν στην ΕΡΤ σαν να δουλεύει στην Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τον έρωτά της για τη Δημόσια Τηλεόραση…

Πρόσφατα στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Κόντρα Τσάνελ όπου ήταν προσκεκλημένη, είπε ότι αν εκλεγεί στο ευρωκοινοβούλιο, έχει συμφωνήσει με τον κύριο Μητσοτάκη (!) να συνεχίσει αμισθί την εκπομπή της «Στα άκρα»,  ενώ αν δεν εκλεγεί θα επιστρέψει στην ΕΡΤ, αφού είναι μόνιμη υπάλληλος της!

Δηλαδή, ό,τι και αν συμβεί η σχέση της με την Πρά(β)ντα είναι αδιάλειπτη, δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ και κανένα ασυμβίβαστο δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στον μεγάλο έρωτά της…

Ενώ λοιπόν, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας στρατιωτικός κ.α., αν θέλουν να πολιτευτούν πρέπει να παραιτηθούν από την εργασία τους, λόγω ασυμβίβαστου, η κυρία Φλέσσα, μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει στο σπίτι της Πρά(β)ντα όποτε θέλει και ανάλογα με τις επιδόσεις της και τα γούστα της!

Είναι δε προφανές ότι δεν της αρκεί να βγει ευρωβουλευτής μια φορά, θέλει να προετοιμάζει το έδαφος και να ενισχύει την αναγνωρισιμότητά της μέσα από την εκπομπή της για να ξαναβγεί μετά από πέντε χρόνια και να σουλατσάρει ως τα βαθειά της γεράματα στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες…

Γι' αυτό ζήτησε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να προβάλει την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές μέσω δύο εκπομπών της, αλλά της το αρνήθηκαν

Ωραίο δίπορτο έχει σκεφτεί η εικονολάτρης κυρία Βίκυ και το έχει οργανώσει έντεχνα, καθώς στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» φρόντισε να ενημερώσει τους τηλεθεατές-ψηφοφόρους ότι αγαπάει και συμπονάει το δράμα των προσφύγων.

Αφού τόνισε την ελληνικότητα της παγκόσμιας λέξης άσυλο (asylum), είπε ότι κατοικεί στην οδό Αχαρνών,- μεσοτοιχία που λένε με τα προσφυγόπουλα-, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει επίσης ότι είναι κόρη πυροσβέστη, δηλαδή ένα κορίτσι από τα σπλάχνα του λαού που δεν πρέπει να αγνοηθεί από τη μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων.    

Με απλά λόγια, η κυρία Βίκυ έχει συμφωνήσει, όπως είπε,  με τον κύριο Μητσοτάκη (!) να την προμοτάρει και να τη στείλει στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά ταυτόχρονα να της «επιτρέψει» να έχει και την εκπομπή της για να προμοτάρει η ίδια τον εαυτό της αφού εκλεγεί και να διαφημίζεται δωρεάν σε βάρος των άλλων ευρωβουλευτών συναδέλφων της.

Κάτι δηλαδή σαν την παλιά συνταγή «χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη!» με αναβαθμισμένη αισθητική.

Τότε που ο γιος του σανοπώλη, ο αθέμιτος ηγέτης του ΛΑΟΣ, αυτοδιαφημιζόταν κάθε μέρα από το κανάλι του καταστρατηγώντας την ισότιμη συμμετοχή στις εκλογές, τον νόμο για τις εκλογικές δαπάνες και κάθε αρχή δεοντολογίας σε βάρος των άλλων υποψηφίων, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός!

Θα διαδώσει, μάλιστα,η Βίκυ ότι για την εκπομπή της δεν παίρνει αμοιβή (τι να την κάνει αφού θα παίρνει τουλάχιστον 15000 ευρώ μισθό+μπόνους ευρωβουλευτή)  ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της, αλλά και τις πιθανότητές της να ξαναβγεί «με την αξία της» για δεύτερη θητεία στο Στρασβούργο.  

Προφανώς, η ευειδής δημοσιολόγος υπάλληλος της Πρά(β)ντα,  ασχολείται τόσο πολύ ώστε να είναι άψογο το μακιγιάζ αυτοπροβολή της που πολύ λίγο ενδιαφέρεται για τον κώδικα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Ίσως το όραμά της κυρίας Φλέσσα είναι μια προσεχής  συμφωνία με τον κύριο Μητσοτάκη ώστε να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μπουτίκ της Πράντα-"φάρο πολιτισμού" για να νοιώθει πραγματικά σαν το σπίτι της!   

ΥΓ. Είναι άραγε μέλος της ΕΣΗΕΑ η κυρία Φλέσσα; Κι αν είναι, θα πείτε, τι έγινε… Θα ιδρώσει το αυτί κανενός; Εκεί, η δεοντολογία έχει πάει περίπατο και περί άλλων τυρβάζουν, και κάθε που έχουν εκλογές  το «ποίημα» ετοιμάζουν…

ΥΓ2. Όταν λέει έχω συμφωνήσει με τον κύριο Μητσοτάκη, εννοεί ως αρχηγό της στο κόμμα μελλοντικό πρωθυπουργό ή και ως μελλοντικό πρόεδρο της ΕΡΤ;

ΥΓ3. "Για το κόψιμό της από την ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση της υποοψηφιότητάς της, σημείωσε πως ζήτησε απλώς να ασκήσει το δικαίωμα των δύο εμφανίσεών της ως υποψήφια στην ΕΡΤ2, αλλά όχι ως πολιτικός, ζητώντας αντ' αυτού να προβληθούν δύο από τις εκπομπές της.

Τέλος ερωτηθείσα γιατί συντάχθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: Γιατί είναι σταθερά προσηλωμένος στην αριστεία και την Παιδεία. Εάν γινόταν ένα ΑΣΕΠ πολιτικών αρχηγών, θα ήταν ο μόνος που θα περνούσε!"

ΥΓ4. Κορόιδο Στέλιο Κούλογλου κι εσύ αν συμφωνούσες με τον Αλέξη Τσίπρα θα μετέδιδες ανελλειπώς και ισοβίως την εκπομπή σου "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα"!