A+ A A-

Η ΕΣΗΕΑ για την περίεργη διάρρηξη στο DOCUMENTO

Με αργά αντανακλαστικά και ανεξήγητη χρονοκαθυστέρηση, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε σήμερα την ανακοίνωση που ακολουθεί για την περίεργη διάρρηξη στα γραφεία της κυριακάτικης εφημερίδας "DOCUMENTO". 

Η απαίτηση της ΕΣΗΕΑ να "ξεδιαλύνουν ΑΜΕΣΩΣ οι αρμόδιες Αρχές την υπόθεση της διάρρηξης" μόνο ως επίδειξη χιούμορ μπορεί να εκληφθεί, όταν η ίδια χρειάζεται τόση περίσκεψη για να εκδόσει μιαν απλή ανακοίνωση όπως αυτή που ακολουθεί:

"Οι Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως την υπόθεση διάρρηξης στην εφημερίδα «DOCUMENTO»

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί από όλες τις αρμόδιες Αρχές να ξεδιαλύνουν αμέσως την υπόθεση της διάρρηξης στα γραφεία της εφημερίδας «DOCUMENTO».
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της διάρρηξης. Εάν, όμως, πρόκειται για κάποιου είδους «μήνυμα» η απάντησή μας είναι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται από κανέναν.
Χρέος τους είναι η αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν αγνοώντας συμφέροντα και απειλές".
                                              
                                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σ.Σ.: Μια περίεργη διάρρηξη-απειλή είχε συμβεί στα γραφεία της εφημερίδας "Documento" η οποία είχε ασχοληθεί στην κυριακάτικη έκδοσή της στις 10 Μαρτίου, με την εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις ανθρώπων του περιβάλλοντος του εκδότη-εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη. Η εφημερίδα είχε παρουσιάσει ένα αφιέρωμα χρονικό ποινικών υποθέσεων υπό τον τίτλο La casa de Vaggel, ενώ μετά τη διάρρηξη οι εργαζόμενοι συντάκτες της όπως και ο διευθυντής της, Κώστας Βαξεβάνης, είχαν προειδοποιήσει με δηλώσεις τους τον εφοπλιστή ότι δεν φοβούνται και ότι θα είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε κακό  θα μπορούσε να τους συμβεί στο μέλλον.