A+ A A-

Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ και οι ...προδότες συνδικαλιστές

 

Μετά την πορεία προς το υπουργείο Εργασίας που ξεκίνησε από τα γραφίεα της ΕΣΗΕΑ και υποστηρίχθηκε από την παράταξη Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, στην οποία προπορεύονταν η γυναίκες απεργοί πείνας Μαρίνα Βήχου και Ελένη Ανδριανού, ακολούθησε η συνάντηση με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, όπου τα πράγματα ξεκαθάρισαν για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.

Αποκαλύφθηκε η - επί ένα και πλέον χρόνο - ανυπαρξία διαπραγμάτευσης από τους επικεφαλής της ΕΣΗΕΑ, την προέδρο Μαρία Αντωνιάδου, και τον Γενικό Γραμματέα, Σταύρο Καπάκο, οι οποίοι υπήρξαν επί της ουσίας εξυπηρετητές της άποψης των εργοδοτών και αχθοφόροι του "ρεαλιστικού" σχεδίου του αρμόδιου υφυπουργού, Τάσου Πετρόπουλου.

Αύριο μάλλον, όπως είπε ο υφυπουργός, ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με τους "Θεσμούς" και θα ακολουθήσει η κατάθεση των σχετικών διατάξεων στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Ύστερα χρειάζεται η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για αλλαγή του καταστατικού με τις αλλαγές ουσιαστικά που αποδέχονται οι εργοδότες, η οποία αν δεν εγκριθεί, οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, όπως είπε απειλητικά και ξεκάθαρα ο υφυπουργός, θα μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ. Οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ψηφιστούν μετά την αλλαγή του καταστατικού και θα θεσμοθετηθεί πόρος 2% από τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ που θα κατευθύνεται στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι στον ΕΟΠΥΥ, όπως λεγόταν τον τελευταίο καιρό.

Στον νέο ΕΔΟΕΑΠ θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ενώ επιπλέον θα μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του και οι "περίοικοι" , αφού ο οργανισμός θα λειτουργεί πλέον εντός του συστήματος του ΕΟΠΥΥ!

Η συνειδητοποίηση του μέλλοντος του ΕΔΟΕΑΠ εξόργησε τις απεργούς πείνας αλλά και όσους ήλπιζαν σε καλύτερη λύση μεμ αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να υπογράψουν την παρακάτω ανακοίνωση η οποία με τίτλο ΠΡΟΔΟΤΕΣ θυροκολλήθηκε στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ:

" Τα κάστρα συνήθως πέφτουν από τα μέσα

Μόνο έτσι μπορεί να μεταφραστεί το γεγονός ότι η πουλημένη συνδικαλιστική μας ηγεσία (Αντωνιάδου-Καπάκος) πίσω από τις πλάτες των υπόλοιπων μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και πίσω βέβαια από τις πλάτες όλου του κλάδου μας οδηγούν σαν τα πρόβατα σε σφαγή.

Ένα χρόνο τώρα διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση και τους εργοδότες-εν κρυπτώ- ένα εγκληματικό σχέδιο, που θα μετατρέψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, όπου για να εξυπηρετηθεί κάποιος θα πρέπει να περιμένει μήνες, αφού στην δομή του πολυϊατρείου εντάσσονται και οι “περίοικοι”.

Παράλληλα οι εργοδότες αποκτούν φωνή μέσα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο θα παίρνει αποφάσεις με αυξημένη πλειοψηφία, θα εκπονεί κάθε χρόνο αναλογιστικές μελέτες και θα προσαρμόζει τις παροχές (πρώτο θύμα οι άνεργοι και δεύτερο οι συνταξιούχοι, με περικοπή των επικουρικών τους).

Ότι βολεύει τους “νταβατζήδες” της ενημέρωσης έτσι κυρία Αντωνιάδου και κύριε Καπάκο??? Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν καλούσατε σε απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας?

Γιατί το παιχνίδι ήταν στημένο και η τράπουλα σημαδεμένη και εσείς κομπάρσοι σ’ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό. Εξ άλλου ο κύριος Πετρόπουλος μας το είπε ξεκάθαρα: “αν δεν ψηφιστούν οι αλλαγές του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ πάτε στον ΕΟΠΠΥ”.

Τι όμορφα με το πιστόλι λοιπόν στον κρόταφο ή αλλιώς με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

Τι κρίμα σας είχαμε αρχικά θεωρήσει “δειλούς, μοιραίους κι άβουλους αντάμα…” τώρα πια μετά και την συζήτηση με τον κύριο Πετρόπουλο σας θεωρούμε “πουλημένους, σε διατεταγμένη υπηρεσία”.

Εμείς λοιπόν σας αφήνουμε πλέον στην ησυχία σας και επιφυλασσόμαστε.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ

Ελένη Ανδριάνου 12 μέρες απεργός πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ
Μαρίνα Βήχου 13 μέρες απεργός πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.