Logo

Οι Ενώσεις των ΜΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

 

Οι Ενώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Αθήνα, 30 Απριλίου 201

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Mε αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς oι Συνεργαζόμενες Eνώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, διαμηνύουν για άλλη μια φορά την πάγια αγωνιστική θέση τους στις αδιαπραγμάτευτες αρχές για το δικαίωμα στην εργασία, στην δημοκρατία και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης.

H ενδυνάμωση της απασχόλησης, η αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, αξιοπρεπή και εύρωστα ασφαλιστικά Ταμεία και δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους ασφαλισμένους είναι οι πάγιες αγωνιστικές αρχές μας όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Θεωρώντας ότι ο χώρος του Τύπου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, οι Συνεργαζόμενες ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.

ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα – ορόσημο για τους απανταχού εργαζόμενους, συμβολίζοντας τους αγώνες για τα δίκαια τους σε παγκόσμια κλίμακα. Μνημονεύοντας τις εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο τον Μάιο του 1886, οι οποίες βάφτηκαν με αίμα και αποτέλεσαν ορόσημο στις παγκόσμιες διεκδικήσεις για πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η πρώτη του Μάη δεν είναι μόνο ημέρα εορτασμού αλλά και ημέρα μνήμης, κατά την οποία πρέπει να τιμούμε τον μόχθο του κόσμου της εργασίας και τους αγώνες για την υπεράσπισή του.

Για μια ακόμη χρονιά, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους να βάλλονται πανταχόθεν, με τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα να κλονίζονται όσο ποτέ. Τα ποσοστά των ανέργων παραμένουν υψηλά ενώ οι παροχές τόσο του κράτους όσο και των εργοδοτών μειώνονται. Δεν υπάρχει εργαζόμενος, τόσο στον δημοσιογραφικό κλάδο όσο και γενικότερα, που να μην έχει υποστεί τις συνέπειες της αντιμεταρρύθμισης τόσο σε εργασιακό όσο και σε ασφαλιστικό επίπεδο. Παράλληλα, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι ο αριθμός των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, παρότι συνεχίζουν να παρέχουν την εργασία τους, ολοένα και αυξάνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας τους δημοσιογράφους της Αθήνας που εργάζονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τύπο, τονίζει ότι ο αγώνας για διασφάλιση των υφισταμένων θέσεων εργασίας των συναδέλφων, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις και κυρίως για αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, με σεβασμό στους κανόνες  δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, θα συνεχιστεί ανυποχώρητα.

Καλούμε, εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο, μην υποκύπτοντας έτσι στις παράλογες απαιτήσεις και τα συμφέροντα των εργοδοτών αλλά και στις προκλήσεις των χαλεπών καιρών που διανύουμε.  

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.