Logo

NOVARTIS-Μίζες: Σίγουρα δεν ήταν μόνο ο Άκης...

Όταν η κοινή γνώμη μάθαινε για τις ιστορίες της άγριας μίζας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή, υπουργό και παραλίγο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, μια φράση κυκλοφορούσε από τα στόματα όλων:" Σίγουρα δεν είναι μόνο ο Άκης".

Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει αλλά ούτε και να δεχθεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως εξιλαστήριο θύμα-πλυντήριο ενός πολιτικού συστήματος που δεν εννοεί να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο αντιπαράθεσης, αντίστοιχο τουλάχιστον με τον ευρωπαϊκό μέσον όρο.

Σήμερα το σκάνδαλο Novartis πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία και ταράζει τα βρώμικα νερά ενός συστήματος πολιτικών που κυκλοφορεί θρασύτατα και προκλητικά υποτιμώντας τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.

Ενός κυκλώματος διαχειριστών της σκληρής καθημερινότητας του ελληνικού λαού που λειτουργούν με σημαίες ευκαιρίας και ατομική πυξίδα τους την ιδιοτέλεια, χωρίς ίχνος ηθικής ευθύνης και εντιμότητας.

Αν πράγματι ήθελαν οι έχοντες επί χρόνια τις πλειοψηφίες να μην υπάρχουν υπόνοιες για την εντιμότητά τους και επιθυμούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο του πολιτικού συστήματος, θα είχαν προσαρμόσει την υποχρέωση του Πόθεν Έσχες ώστε να μην είναι κενό περιεχομένου.

Δυστυχώς, τα χρόνια περνούν αλλά δεν τολμούν να μετρηθούν με τις αξίες και τους κώδικες ηθικής που δήθεν υπηρετούν.

Με εργαλείο τους την ακραία πόλωση και δέλεαρ τις εξυπηρετήσεις (κοινώς ρουσφέτια) φοράνε στον δυστυχή λαό παρωπίδες και τον εγκλωβίζουν σε στείρες αντιπαραθέσεις, σε ανεύθυνους και ενίοτε άκρως επικίνδυνους διχασμούς.

Όταν κατηγορούνται για ατασθαλίες μιλάνε για πολιτική δίωξη. 

Όμως, αυτό  που επιδιώκουν είναι η καθιέρωση μιας πολιτικής υπερκομματικής ομερτά για να δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς την παραμικρή δημοκρατική ευθύνη λογοδοσίας απέναντι στην κοινωνία.

Αυτή την ομερτά την είχαν σε γενικές γραμμές εγκαθιδρύσει διαχρονικά αφού στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ελάχιστοι ήταν εκείνοι που καταδικάστηκαν για σκάνδαλα και σε πολύ μικρές ποινές (π.χ. τη δεκαετία του '50 ο υπουργός Πάνος Χατζηπάνος καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση για το σκάνδαλο των καυσίμων).

Σήμερα η αριστερή κυβέρνηση που ευαγγελίζεται την αλλαγή του παλιού καθεστώτος και προσπαθεί να πάρει την εξουσία, βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο έργο με μεγάλες προκλήσεις.

Το αν θα τα καταφέρει να εκφράσει τις αγωνίες και τους πόθους του τίμια εργαζόμενου λαού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά κυρίως από τη βούληση και τη διαρκή ειλικρινή προσπάθειά της για ένα καλύτερο αύριο

ΥΓ) Η εταιρεία Novartis στην Ελλάδα έσπευσε εκ των πραγμάτων να ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές διότι υποστηρίζει τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και επιχειρηματικής συμπεριφοράς! : «Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις Αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης, σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές».

Περίεργο! Νομίσαμε ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους...

 

   

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.