Logo

ΕΔΟΕΑΠ: Κυβερνητικό παιχνίδι στην παράταση

Με τις αντοχές των μετόχων-μελών του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) παίζει η κυβέρνηση, καθώς  -εντελώς ανεξήγητα- εξαφανίζεται και εμφανίζεται μόλις στο παρά πέντε για να δώσει το φιλί της ζωής στον καταρρέοντα οργανισμό.

Σήμερα, ενώ οι ασφαλισμένοι έχουν λάβει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να τους καταβληθούν οι προγραμματισμένες για αύριο επικουρικές συντάξεις του Οκτωβρίου λόγω οικονομικής αδυναμίας, το υπουργείο Εργασίας παρουσίασε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την οριστική λύση και σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.   

Είναι απορίας άξιο γιατί επιλέγεται αυτό το έργο με σασπένς και αν γίνεται για να συμβάλλει στην εξάντληση των ενδιαφερομένων, με σκοπό να καμφθούν οι αντιστάσεις τους και στο τέλος να αποδεχτούν τις έτοιμες λύσεις που συζητούνται και μαγειρεύονται εδώ και ένα χρόνο.

Είναι επίσης άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο της οριστικής λύσης και πότε θα αρχίσουν να καταβάλονται κανονικά οι επικουρικές συντάξεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 28-09-2017

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), τη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) καθώς και με εκπροσώπους των περιφερειακών ταμείων ασφάλισης ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας παρουσίασε σχετική ρύθμιση που θα ενταχθεί σε άμεση νομοθετική της πρωτοβουλία για την οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, και των ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος, η οποία ανταποκρίνεται στο πλαίσιο της σύγκλισης των απόψεων των μερών κατά τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, όπως εξειδικεύεται με βάση την πρόταση της ΕΣΗΕΑ.

Στο μεταξύ η παράταξη της ΕΣΗΕΑ, Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), σχολίασε με τον εξής τρόπο τις εξελίξεις:

Απόφαση ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ
ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
8-12 % ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ζητούν ΤΩΡΡΑ έγκριση ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ από την ΦΩΦΗ και τον ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Στη σημερινή μυστική συνάντηση Αντωνιάδου-Καπάκου με το δίδυμο Αχτσίογλου-Πετρόπουλου συμφωνήθηκε να αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ, ερήμην των μετόχων του-ασφαλσιμένων, να αυξηθούν από 3% σε 8% οι εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να δίνουν κάποιο 6% οι εργοδότες (αντί για 8%) που προβλέπεται για τον ΕΦΚΑ και από δώ και πέρα όποιος θέλει εφάπαξ θα πληρώνει 4% από την τσέπη του.

Προκειμένου να πέσουν στα γόνατα ασφαλισμένοι και να τα δεχτεί αδιαμαρτύρητα ο κλάδος φρόντισε η παρέα της Αντωνιάδου στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ να κάνει από σήμερα παύση πληρωμών για τις επικουρήσεις και ακολουθούν φάρμακα και περίθαλψη.

Ολα αυτά ισοδυναμούν με δήμευση περιουσίας (πρωτόκολλο ΕΣΔΑ). Και όχι μόνο.

Η συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά γίνεται αυτή την ώρα και με το Σταύρο Θεοδωράκη αύριο το μεσημέρι.

Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι πάνε να μπλέξουν τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά με το σκάνδαλο της διαπλοκής για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.