A+ A A-

Με απολύσεις εκφοβίζουν τους "ανυπάκουους" δημοσιογράφους



Οι εκφοβιστικές απολύσεις δημοσιογράφων που δεν συμμορφώνονται με τη "γραμμή" του μέσου ενημέρωσης που εργάζονται ξανά στο προσκήνιο:

 Ο Τζώρτζης Ρούσος, συντάκτης εργασιακών θεμάτων απολύθηκε από την εφημερίδα "Κέρδος",  την περασμένη Πέμπτη, αν και εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο Τζώρτζης Ρούσος,  καταγγέλλει ότι, υφίστατο αλεπάλληλες αλλοιώσεις στα κείμενά του -με στόχο την υποστήριξη της πολιτικής του Α. Λοβέρδου- με θέμα το νέο ασφαλιστικό. Λόγω των πισώπλατων παρεμβάσεων απέστειλε στην εφημερίδα εξώδικη διαμαρτυρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να του ανακοινωθεί απόλυση. Για το θέμα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 5/7/2010.

Άλλη περίπτωση είναι ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο οποίος "κόπηκε" από τη λίστα διαπιστευμένων δημοσιογράφων της ΓΣΕΕ και από την ενημέρωση προς αρμόδιους συντάκτες, μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα "Παρασκευή και 13", το οποίο στηλίτευε την πολυτελή ζωή συνδικαλιστών, τις πλούσιες αποδοχές τους, αλλά και ατασθαλίες, παλαιότερα, που έχουν ως αποτέλεσμα το συνδικαλιστικό κίνημα να χάσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων. 
Το δημοσίευμα αυτό ήτνα ο λόγος που διεγράφη από την ενημέρωση της ΓΣΕΕ, όπως τον ενημέρωσαν, μετά από εντολή του προέδρου, Γ. Παναγόπουλου. Ο δημοσιογράφος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ και τη Δευτέρα αναμένεται να ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ.