A+ A A-

Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ: Υποψήφιοι, ανακοινώσεις και προγράμματα (2)

Συνεχίζουμε με τη δημοσίευση των θέσεων των παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ που αφορούν στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Κάποιες παρατάξεις, π.χ. το ΠΑΜΕ Τύπου κι ΜΜΕ και οι Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι, δεν έχουν μέχρι στιγμής δημοσιεύσει στον ιστότοπό τους ανακοίνωση σχετική με τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ. Ίσως το κάνουν την τελευταία στιγμή ίσως έχουν επιλέξει άλλο τρόπο επικοινωνίας με "προσωπική επαφή" των υποψηφίων τους (SMS, Facebook κ.λπ.).

Συσπείρωση Δημοσιογράφων/Δούρειος Τύπος

Όλες οι δυνάμεις μας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν περισσότερο αναγκαία η ύπαρξη και λειτουργία ενός ΕΔΟΕΑΠ  υγιούς , εύρωστου ανεξάρτητου και ανοιχτού στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, αλλά και στους πολλούς δυστυχώς ανέργους, κάτω από την ομπρέλα της αλληλεγγύης για όλους, της αλληλεγγύης των γενεών.

Οι εκλογές αυτές διεξάγονται στην κρισιμότερη καμπή του αγώνα,  που δίνει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος. Από αυτές τις εκλογές πρέπει να αναδειχθεί μια ισχυρή Διοίκηση, που να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με πλήρη διαφάνεια,  χωρίς έριδες και προσωπικές αντιπαλότητες , χωρίς ανεδαφικές  επιδιώξεις  και  «επαναστατικές»  πολεμικές «κορόνες» ανταγωνισμού για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι υποψήφιοι της  Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, εκτιμάμε  ότι στις επερχόμενες εκλογές του Οργανισμού η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη για την ανάδειξη ενός αντιπροσωπευτικού Διοικητικού Συμβουλίου, που θα αποτελέσει μοχλό πίεσης εκεί και όπου χρειάζεται για την επιτυχία του στόχου μας.

Αυτό που απαιτείται είναι επίγνωση της πραγματικότητας  με προσεκτικά βήματα , τόσο προς την κατεύθυνση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες και την κυβέρνηση, όσο και προς αυτήν  της ετοιμότητας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου εφόσον χρειαστεί .

Εμείς ως μέλη της Συσπείρωσης βρεθήκαμε από την αρχή στην πρώτη γραμμή του αγώνα , για την διατήρηση και τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ και θεωρούμε ότι ο κλάδος πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα.

Η σωτήρια του ΕΔΟΕΑΠ δεν μας χαρίζεται ως προνόμιο, είναι βασική προυπόθεση για  την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού μας επαγγέλματος .

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ψήφο των δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΗΕΑ και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την διατήρηση και ενδυνάμωση του ΕΔΟΕΑΠ με όλες μας τις δυνάμεις .
Θέλουμε :

– Έναν ΕΔΟΕΑΠ ισχυρό, διευρυμένο, οικονομικά αυτάρκη

– Θέσπιση πόρου μετά από συμφωνία με τους εργοδότες και νομοθετική κατοχύρωση από την κυβέρνηση.

– Μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους άνεργους δημοσιογράφους με την καθιέρωση ειδικού τμήματος αλληλεγγύης και επέκταση της στήριξης σε  ευπαθείς  ομάδες ασφαλισμένων .

– Διαφάνεια και εξορθολογισμός των οικονομικών του Ταμείου

– Διεκδίκηση μέρους των αποθεματικών του ΕΤΑΠ –ΜΜΕ ( περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ) που κατέληξαν στον ΕΦΚΑ.

Υποψήφιοι για το Δ.Σ

Κώστας Τσουπαρόπουλος
Γιώργης Μέρμηγκας

Μιμή Τουφεξή

Δέσποινα Τσαντέ

Δημήτρης Χρήστου

Υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή

Δέσποινα Μακρινού
Νίκος Μερτζάνης

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Συνάδελφοι,

Την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη (28-30 Μαρτίου) ψηφίζουμε για την ανάδειξη εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς παρά τις μεγάλες οικονομίες που έγιναν την τελευταία διετία τα αποθεματικά εξαντλούνται. Η τριμερής που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των Ενώσεών μας των εργοδοτών και του Υπουργείου δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για την χρηματοδότηση του Οργανισμού ώστε όχι μόνο να συνεχίσει να λειτουργεί και να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αλλά και να είναι βιώσιμος.

Το νέο ΔΣ θα κληθεί να διαχειριστεί μια πολύ κρίσιμη κατάσταση και να λάβουν κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος να παραμείνει όρθιος ο Οργανισμός.

Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» σε καλούν να στηρίξεις συναδέλφους που:

 • Που απέδειξαν ότι ακόμα και με προσωπικό κόστος αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων για το καλό του Οργανισμού.
 • Που διαθέτουν οικονομικές γνώσεις και εμπειρία σε εργασιακά θέματα.
   
 • Που μπορούν να λειτουργήσουν συλλογικά και χωρίς πολιτικές και κομματικές αγκυλώσεις και να συνθέσουν, πράγμα απολύτως αναγκαίο στη λειτουργία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

 • Που δεν είναι επιρρεπείς στο λαϊκισμό τη δημαγωγία και το ψέμα.


Στις εκλογές πρέπει να αποδοκιμαστούν όσοι:

 • Συστηματικά επιδίδονται σε ψεύδη και κατασυκοφάντηση των πάντων.

 • Λένε όχι χωρίς ποτέ να προτείνουν τίποτα συγκεκριμένο

 • Υπονόμευσαν το προηγούμενο διάστημα την εξεύρεση της όποιας λύσης για τον ΕΔΟΕΑΠ καταψηφίζοντας ακόμα και τη διενέργεια μελετών απαραίτητων για τον υπολογισμό των αναγκών χρηματοδότησης.

 • Που όταν τους δόθηκε ευκαιρία να διαχειριστούν τον ΕΔΟΕΑΠ κατασπατάλησαν πόρους λέγοντας ψέματα ότι έκαναν οικονομίες.

 • Που δεν ψήφιζαν ούτε καν ρευστοποίηση αποθεματικών τα τελευταία δύο χρόνια ενώ γνώριζαν ότι χωρίς τη ρευστοποίηση δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν συντάξεις, φάρμακα και νοσοκομεία.

 • Που υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια νοικοκυρέματος και αν οι απόψεις τους επικρατούσαν δεν θα υπήρχε σήμερα ΕΔΟΕΑΠ.
 • Λέμε όχι σ΄ αυτούς που για να παραπλανήσουν τους συναδέλφους φαντάζονται δεκάδες εκατομμύρια απαιτήσεων από Αγγελιόσημο τα οποία υπάρχουν μόνο στο μυαλό τους.

 • Σ’ αυτούς που τρομοκρατούν τους συναδέλφους με παραμύθια για επαγγελματικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρίες τα οποία θυμούνται κάθε φορά που έρχονται στις εκλογές τα τελευταία.

 • Σε αυτούς που θεωρούν ότι οι λύσεις έρχονται μόνο από το πεζοδρόμιο και τα μεγάλα λόγια

 • Σ’ αυτούς που έβλαψαν το ταμείο και είναι σήμερα υπόδικοι.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ