A+ A A-

Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ: Υποψήφιοι, ανακοινώσεις και προγράμματα

Λίγες ημέρες απόμειναν για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) που διανύει τη δυσκολότερη περίοδο κρίσης από τότε που δημιουργήθηκε και απειλείται το μέλλον του.

Στις 28,29 και 30 Μαρτίου διεξάγονται εκλογές στην ΕΣΗΕΑ που είναι το μεγαλύτερο ιδρυτικό σωματείο του ΕΔΟΕΑΠ και παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους υποψήφιους και τις ανακοινώσεις τους για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Είναι, βέβαια, πολύ δύσκολο έως αδύνατον να βγάλει κάποιος συμπεράσματα αν δεν έχει παρακολουθήσει τις θέσεις και τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

Από τις τρεις ανακοινώσεις που ακολουθούν μόνο η πρώτη, - μέχρι στιγμής τουλάχιστον-, των εκλεγμένων μελών του ΔΣ που άσκησαν απευθείας πολιτική και πήραν την ευθύνη των αποφάσεων της περασμένης διετίας, αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Οι άλλες δύο είναι γενικά μανιφέστα καταγγελίας τα οποία δεν επεξηγούν συγκεκριμένες θέσεις για την επίλυση των καυτών προβλημάτων του οργανισμού.

Κάποιοι άλλοι υποψήφιοι δεν έχουν κάνει τον κόπο να ενημερώσουν για τις απόψεις τους ίσως επειδή απευθύνονται σε συγκεκριμένο παραταξιακό κοινό και γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσους ψήφους έχουν εξασφαλισμένους. Ίσως γιατί ενημερώνουν από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης...

Πάντως, οφείλουμε να πούμε ότι ο κλάδος δεν έχει βρει μια ελάχιστη κοινή πρακτική βάση για να διεκδικήσει τη σωτηρία του με αποτελεσματικό τρόπο.

Οι παραταξιάρχες συνεχίζουν εδώ και πολλά χρόνια την επιθετική φρασεολογία έναντι αλλήλων με αμοιβαίο όφελος τις καρέκλες τους.

Με φανατική περιχαράκωση και ακραία ιδεολογική πόλωση έχουν οδηγήσει τα μέλη των σωματείων στην αδράνεια, με αποτέλεσμα την απαξίωση των γενικών συνελεύσεων που να διεξάγονται μεταξύ γνωστών και φίλων, χωρίς απαρτία ως "συγκεντρώσεις ενημέρωσης".


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
         ———————————-
         ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε σήμερα στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ της 28ης, 29ης και 30ής Μαρτίου 2017.

Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι εξής:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

1 ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΑΞΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ)
3 ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΚΑ
4 ΒΑΡΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
5 ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
6 ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
7 ΔΑΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8 ΖΑΡΚΑΔΑ ΜΑΡΙΑ
9 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10 ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
11 ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12 ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13 ΜΟΥΣΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14 ΜΠΟΛΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
15 ΝΤΕΛΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
16 ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΥ)
17 ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18 ΤΟΥΦΕΞΗ ΜΟΣΧΑΝΘΗ (ΜΙΜΗ)
19 ΤΣΑΝΤΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
20 ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
21 ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
22 ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
23 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ (ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ)

Β.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

1 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
2 ΑΞΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
4 ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
5 ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΣ)
6 ΠΑΝΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7 ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
8 ΧΑΛΑΒΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία της Ενώσεως, σήμερα Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανακοινώσεις Υποψηφίων

Νίκος Καρούτζος-Άντζυ Σταθάτου

Συνάδελφοι,

Στις 28-30 Μαρτίου ψηφίζουμε για την ανάδειξη νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ενώ την ίδια στιγμή το μέλλον του Οργανισμού παραμένει αβέβαιο.  Κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθήσαμε κατά την προηγούμενη διετία να κρατήσουμε ανοικτό τον Οργανισμό και τα καταφέραμε. Επειδή όμως δεν μας αρέσουν οι θεωρίες και τα κούφια λόγια, σας παραθέτουμε εν συντομία τα αποτελέσματα της θητείας μας και τα όσα πράξαμε παρά τον αδυσώπητο πόλεμο που δεχόμασταν από δήθεν αγωνιστές και θιασώτες της αερολογίας, της συστηματικής υπονόμευσης και της απραξίας.

Υπό καθεστώς υπονόμευσης και αερολογίας

Για να έχετε την εικόνα για το τι συμβαίνει στο Ταμείο μας, αρκεί να σας αναφέρουμε πως ακόμα και για την περίπτωση στελέχους που προτείναμε την απομάκρυνσή του από τον Οργανισμό -καθώς διαπιστώθηκαν πράξεις του έβλαψαν οικονομικά τον ΕΔΟΕΑΠ - οι «αγωνιστές» συνάδελφοι –μέλη του ΔΣ ενώ συμφώνησαν ότι η παρουσία του συγκεκριμένου στελέχους  δεν βοηθά τον Οργανισμό, καταψήφισαν την πρόταση επειδή την «έφεραν ο Καρούτζος και η Σταθάτου» (υπάρχει καταγεγραμμένο στα πρακτικά).

Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν παρουσιάσαμε ατράνταχτα στοιχεία για δημιουργία πλαστών μητρώων  από προηγούμενες Διοικήσεις, σε  πρόσωπα που δεν δικαιούνταν ασφάλισης, παροχή υπέρογκων και μην νόμιμων αποζημιώσεων σε εικονικά απολυμένους που απολύθηκαν τη μια ημέρα και προσελήφθηκαν την άλλη  καθώς και πρόληψη ατόμου με πλαστά στοιχεία. Επειδή εμείς φέραμε το θέμα στο ΔΣ πάλι  δεν ψήφισαν την παραπομπή  του στη δικαιοσύνη.  Έτσι προχωρήσαμε μόνοι μας σε αναφορά προς τις δικαστικές αρχές οι οποίες αφού εξέτασαν τα στοιχεία που προσκομίσαμε  άσκησαν διώξεις και παρέπεμψαν τα ζητήματα σε τακτική δικάσιμο.

Με όρους οικονομικούς

Κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθούσαμε ταυτόχρονα να εργαστούμε σκληρά  για την διάσωση του Οργανισμού και να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του. Ήδη έχουν γίνει ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ που έρχονται ακόμη κι από 1996. Με αυτή την πρακτική απαίτησης παλαιότερων οφειλών, αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 31%, ενώ το έλλειμμα διαμορφώνεται στα 4,6 εκατομμύρια για το 2017 από 18,7 εκατομμύρια το 2015.

Χωρίς το «νοικοκύρεμα» που πετύχαμε στον ΕΔΟΕΑΠ, αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός θα είχε ήδη κλείσει.

Παρεχόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες

Ταυτόχρονα, το χρονικό διάστημα που έχουμε την ευθύνη  ως Δ.Σ.,  καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια να μειώσουμε τις δαπάνες λειτουργίας του Οργανισμού χωρίς να μειωθεί το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών. Ενδεικτικά:

Υπογράψαμε σύμβαση με  το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με ταυτόχρονο διακανονισμό των οφειλών και «κούρεμα» 40%  με συμφωνία.

Υπογράφηκαν συμφωνίες με διαγνωστικά κέντρα με προνομιακές τιμές (Ευρωϊατρική, Ιατρόκοσμος, Ιατρόπολις κ.λπ.) και διαπραγματευτήκαμε τόσο την βελτίωση των όρων για υπάρχουσες συμβάσεις όσο και την αποπληρωμή οφειλών με σημαντική, επιπλέον των περικοπών που έχουν γίνει, έκπτωση.

Κάναμε έλεγχο σε βάθος πενταετίας στα παραστατικά νοσηλειών και διαπιστώθηκαν υπερβάλλουσες χρεώσεις αμοιβών ιατρών σε ασφαλισμένους. Κατόπιν σχετικών ενεργειών μας,  επεστράφησαν από τα νοσηλευτήρια τα σχετικά ποσά, τα οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού αποδόθηκαν στους ασφαλισμένους μας. Προς ενημέρωσή σας, υπάρχει ασφαλισμένος στον οποίο επεστράφησαν 4.500 ευρώ από υπερχρεώσεις.

Διαπραγματευτήκαμε παλιές οφειλές του Οργανισμού με Νοσηλευτήρια και Διαγνωστικά Κέντρα πετυχαίνοντας περικοπές 373.000,00 € ενώ έχουμε συμφωνήσει περικοπή της τάξεως των 100.000 € με τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών την οποία δεν ενέκρινε το Δ.Σ. ενώ έχει συμφωνηθεί περικοπή 140.000,00 € με το Νοσηλευτήριο Υγεία η οποία θα ενεργοποιηθεί με την λογιστική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Διαφάνεια στις αποζημιώσεις για εξετάσεις

Κοστολογήσαμε ακοστολόγητες εξετάσεις, ώστε η αποζημίωση να καταβάλλεται με όρους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων μας.

Ταυτόχρονα, εγκαταστήσαμε νέο σύστημα Ψηφιοποιημένης Υπολογιστικής Ακτινογραφίας στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΕΔΟΕΑΠ, δημιουργήθηκε εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ με την οποία δίνεται δυνατότητα στους ασφαλισμένους μας να ενημερώνονται άμεσα που μπορούν να πραγματοποιούν τις πιο οικονομικές εξετάσεις.

Επιπλέον ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια Μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Μηχανήματος Υπερήχων για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους ασφαλισμένους του Οργανισμού μας.

Στο διάστημα της θητείας μας εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση επί της αγωγής του Οργανισμού κατά του ΟΠΑΠ. Ήδη εισπράχθηκε το ποσό των 900.000€ και έπονται και τα υπόλοιπα.

Πληρώναμε ΕΝΦΙΑ ενώ εξαιρούμασταν

Καταφέραμε να απαλλαγεί ο ΕΔΟΕΑΠ από τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα αναδρομικά με αποτέλεσμα να μας επιστραφούν 200.800,62€.

Επιτέλους και με καθυστέρηση πενταετίας, έχουμε ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης ασφαλιστικής ικανότητας ΑΤΛΑΣ. Η επιμονή ορισμένων μελών του ΔΣ να μην ενταχθούμε είχε ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ να εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι στα δημόσια νοσηλευτήρια.

 Κανείς δεν ήξερε τι μπαίνει και τι βγαίνει

Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού δημιουργήθηκε και λειτουργεί λογιστική αποθήκη ώστε να υπάρχει παρακολούθηση των αναλωσίμων του Οργανισμού. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ενώ και το τελευταίο περίπτερο στην πιο απομακρυσμένη περιοχή έχει αποθήκη αναλωσίμων, ο ΕΔΟΕΑΠ  μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν είχε γιατί προφανώς κάποιους βόλευε να μην γνωρίζει κανείς πόσα αναλώσιμα αγοράζονται και ποιος τα χρεώνεται και πού χρησιμοποιούνται.

Μέσω του e- banking της ΕΤΕ, μπορούν πλέον οι ασφαλισμένοι μας και οι υπόλοιποι συναλλασσόμενοι, να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά τις οικονομικές συναλλαγές τους.

 Νίκος Καρούτζος
ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Υποψήφιος για το ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

 Άντζυ Σταθάτου
Πρόεδρος ΤΥΠ

Υποψήφια για το ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Ψήφος Ανατροπής στις εκλογές

για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

 

23 Μαρτίου 2017

 


Μετά από τόσα χρόνια, ο καθένας μας ξέρει πια καλά:


  • Ποιοι έχουν οδηγήσει τον ΕΔΟΕΑΠ στα βράχια, ληστεύοντας τα αποθεματικά (δηλαδή τον ιδρώτα μας) μέσω του «κουρέματος», περιορίζοντας δραματικά τα έσοδα με τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας και τις μειώσεις των μισθών για τους υπόλοιπους, με τη μη απόδοση εισφορών που έχουν παρακρατηθεί ή ακόμη και με την απαλλαγή από αυτές και φυσικά με την κατάργηση του αγγελιοσήμου.

  • Ποιοι μας έταζαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και «συνταγές» που δήθεν θα έφερναν τη σωτηρία των Ταμείων, μέσα από «παζάρια» με κυβερνητικούς αξιωματούχους, για να πάρουν στο τέλος μια ακόμη διοικητική θεσούλα ως ανταμοιβή για τη συνενοχή τους στο έγκλημα.

  • Ποιοι μας κορόιδευαν συστηματικά και κατάμουτρα με το επιχείρημα ότι οι αιματηρές περικοπές στις παροχές και τις συντάξεις θα έσωζαν την παρτίδα, κατηγορώντας παράλληλα τους «ακροαριστερούς» για τη δογματική άρνησή τους να τις ψηφίσουν.

  • Ποιοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν το πραξικόπημα του 2015 στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο του σχεδίου που είχε ήδη εκπονηθεί και τεθεί σε εφαρμογή.

  • Ποιοι υπήρξαν και παραμένουν κολαούζοι κυβερνήσεων, εργοδοτών και τροϊκανών όλα τα προηγούμενα χρόνια, μνημονιακότεροι των μνημονίων παρά τα λεγόμενά τους.

  • Ποιοι «έπνιξαν» τις διαθέσεις του κλάδου και τις σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί για γενικό ξεσηκωμό στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, στο πλευρό της κοινωνίας.

 

Όλοι αυτοί θα έρθουν τώρα να ζητήσουν ξανά την ψήφο σου, αρχικά στις εκλογές για το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και, σε λίγους μήνες, για τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και άλλων ενώσεων. Όλοι αυτοί θα σου πουν πάλι ότι ξέρουν ποιος είναι ο σωστός δρόμος και πώς δεν θα τα χάσουμε όλα. Όλοι αυτοί θα σου ζητήσουν να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή, αλλά θα εννοούν τα ίδια και χειρότερα, λέγοντάς τα στην καλύτερη περίπτωση με διαφορετικά λόγια.


Μην τους ακούσεις! Μην τους πιστέψεις! Τιμώρησε τους! Στείλε δυνατά το μήνυμα «Φτάνει Πια»!


Μην έχεις καμία αυταπάτη. Οι εκλογές, από μόνες τους, δεν αρκούν να σώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ και την παρτίδα. Μπορούν, όμως, να σηματοδοτήσουν την απόφασή μας να αγωνιστούμε, αποφασιστικά και ενωτικά, αλλά χωρίς άλλες «εκπτώσεις» στα δικαιώματά μας.

 

Δώσε την ψήφο σου στην ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και στον ΤΑΣΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

 

Πάνω από όλα, όμως, μην ξεχνάς: Το μέλλον μας εξαρτάται από εμάς. Από τον καθένα χωριστά και από όλους μαζί. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

(FinancialCrimes, Αριστερό

Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο,

                                                                                                                                      Σπάρτακος, ανένταχτοι


Nα τερματισθεί ο εμπαιγμός
21/03/2017  
της Μαρίας Γκίκα

 

Έξη μήνες οι δημοσιογράφοι, είμαστε ανασφάλιστοι με το Ταμείο ΜΕΙΟΝ, χωρίς αποθεματικά και σε ομηρία, αφού ο εμπαιγμός συνεχίζεται… Στις πιο κρίσιμες εκλογές, στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ, αγωνιζόμαστε να παραμείνει ανοιχτός, για όλους και με όλες του τις παροχές. Με την ψήφο μας λέμε ΟΧΙ, σε αυτούς που θέλουν να βάλουν λουκέτο και να πετάξουν στο δρόμο άνεργους και συνταξιούχους. Και μαζί καταγγέλλουμε ανοιχτά πολιτικές, αποφάσεις, πρόσωπα και καταστάσεις για το πλιάτσικο του αγγελιοσήμου και την σημερινή κατρακύλα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!  Απαντάμε με καθαρά πρόσωπα και καθαρές λύσεις, απέναντι στη διαπλοκή και στους υποστηρικτές της.

Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η επόμενη μέρα με ανοιχτό ΕΔΟΕΑΠ.

Απαιτούμε τα χρήματα που μας χρωστάνε , πόρο για το ταμείο και οι εργοδότες να πληρώνουν τις εισφορές τους. Εκλογές στις 28, 29 και στις 30 Μαρτίου  για τον ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας!!!

WWW.STYX.GR