A+ A A-

Η καρδιά του πρωταθλητή!

Θέλει πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, αλλά πρώτα απ' όλα πολύ μεγάλη πίστη στη νίκη για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς 4 δευτερόλεπτα και να μετατρέψεις την ήττα σου σε περήφανη νίκη.
Θέλει να είσαι αποφασισμένος να δώσεις τον υπέρ πάντων αγώνα, όπως ήταν τελικά οι παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας μπάσκετ των ανδρών που "έκλεψαν" τη νίκη από τους Ιταλούς τα τελευταία 4 και κάτι δευτερόλεπτα στην πρώτη αναμέτρηση του 32ου Ευρωμπάσκετ.
Αυτή την ήττα με τρίποντο του τελευταίου δευτερόλεπτου δεν θα την ξεχάσουν ποτέ οι γείτονές μας οι Ιταλοί, γιατί είναι μαέστροι στην άμυνα και μαθαίνουν από τα γεννοφάσκια τους να υπερασπίζονται το υπέρ τους αποτέλεσμα με νύχια και με δόντια!
Πολύ δύσκολα ιταλικές ομάδες χάνουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους! Μόνο όταν μοιάζει απίθανο μπορεί να χαλαρώσουν.
Γι' αυτό η νίκη της Εθνικής μας Ομάδας μπάσκετ απέναντι στους εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης που υπερασπίζονται τον τίτλο τους έχει ιδιαίτερη σημασία.
Πέρα από την κλάση και το ταλέντο των παικτών μας πιστοποίησε την αξία που έχει η καρδιά του πρωταθλητή όταν όλα μοιάζουν ακατόρθωτα ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το φονικό τρίποντο του Φραγκίσκου Αλβέρτη μπορεί να "σκοτώσει" οποιονδήποτε στο άψε σβήσε.
Είναι σίγουρο ότι αν οι Ιταλοί το υποψιάζονταν θα του είχαν περάσει χειροπέδες...

Για την ιστορία...
32ο Ευρωμπάσκετ (Ατάλεια-Τουρκία)
31/8/2001
Ελλάδα-Ιταλία 83-82