A+ A A-

Αλέξης Τσίπρας: Ο αγώνας μετά τη συμφωνία της "σταύρωσης"

Βάλε τη γραβατούλα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μας...

 

Δήλωση πρωθυπουργού μετά τη συμφωνία

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη, έξι μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε προκειμένου να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, μια συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της και ο ελληνικός λαός να μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται» είπε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε:

«Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα, πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην ΕΕ. Η συμφωνία είναι δύσκολη, όμως αποτρέψαμε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε το σχέδιο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σχέδιο το οποίο είχε, μέχρι τη λεπτομέρειά του, το τελευταίο διάστημα σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται. Τέλος, καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδόμηση, την αναδιάρθρωση του χρέους. Και μια βέβαιη χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν μια εύκολη υπόθεση, έχουμε αφήσει όμως μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας. Μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε προκειμένου να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη, να ξανακερδίσουμε τη χαμένη εθνική μας κυριαρχία. Τη λαϊκή μας κυριαρχία την κερδίσαμε, το μήνυμα της δημοκρατίας, το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το χρέος της Ελλάδας (που σίγουρα στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του δεν δημιούργησε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπληρώνεται με "φασόλια". Απαιτεί θυσίες οι οποίες δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να τις φανταστούν όλοι οι Έλληνες και μάλλον ούτε ή πλειονότητα του πληθυσμού αυτής της χώρας.

Γι αυτό το λόγο οργιάζουν οι απόψεις, οι ανέξοδες προτάσεις και οι εύκολες λύσεις.

 

Οι "wannabe επαναστάτες"

Μεταξύ των αμφιλεγόμενων ρηξικέλευθων λύσεων συγκαταλέγονται οι οπαδοί της "ρήξης", οι οποίοι  δεν εξηγούν τι θα συμβεί μετά τη "ρήξη" και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και πόσο πρέπει να αντέξει ο λαός, αν αντέξει, μέχρι την ομαλοποίηση μιας τέτοιας κατάστασης. Επομένως αν δεν υπάρχει σαφές σχέδιο Β, όλοι αυτοί οι "wannabe επαναστάτες" γίνονται  "τζάμπα μάγκες" ή επιεικώς μιλώντας, δεν είναι σοβαροί.

Ακόμα χειρότερα θα λέγαμε ότι  κουβαλάνε νερό στο μύλο των κερδοσκόπων, αφού η κοπή εθνικού νομίσματος που θα ήταν "κάργα υποτιμημένο" θα διευκόλυνε τους κατέχοντες ευρώ να αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά.

Οι διαχειριστές της συμφοράς

Παρά τη δυστυχία που έσπειραν με όσα έκαναν ή όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν οι παλιοί διαχειριστές του συστήματος (Σαμαράς, Βενιζέλος και σία) συνεχίζουν απτόητοι με περισσό θράσος να ισχυρίζονται ότι αυτοί τα κατάφερναν καλύτερα.

Τι έκακαν όμως όλα αυτά τα χρόνια από το να αυξάνουν το χρέος, τους φόρους, την ανεργία, τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις κ.λπ.; Τίποτα απολύτως εκτός από διαχείριση ενός αδιέξδου φαύλου κύκλου.    

Για τους θλιβερούς,  Γιώργο -UFO- Παπανδρέου ο οποίος κάνει συγκεντρώσεις "καρναβάλι" ελπίζοντας να επανέλθει δικαιωμένος και Κώστα -αμείλητο γιόγκι- Καραμανλή, δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε. Υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Το καθήκον του Αλέξη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας νέος πολιτικός που σήκωσε το βαρύ φορτίο της ιστορίας και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της. Είναι ένας γενναίος πολιτικός με ηθικό ανάστημα που κατάφερε να παλέψει σκληρά στο λάκκο των λεόντων και να "χάσει" στην παράταση. Κέρδισε όμως την παραμονή στην κατηγορία όπως του ζήτησε η συντριπτική πλειονότητα του λαού με πάνω από 250 εκπροσώπους του στη Βουλή...

Όσοι του γυρίσουν την πλάτη την κρίσιμη ώρα θα πληρώσουν νομοτελειακά την "αμαρτία" τους και θα τιμωρηθούν στο μέλλον από το λαό.

Μέσα από το σκληρό αγώνα που του έλαχε να διαχειριστεί ανέδειξε τις ηγετικές του ικανότητες, ενώ κατάφερε να συσπειρώσει δυνατούς ευρωπαίους συμμάχους απέναντι στη γερμανική ηγεμονία (Γάλλους, Ιταλούς κ.α.) και να ανοίξει σοβαρό διάλογο για αλλαγή πλεύσης στην Ευρώπη.   

Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό, είναι η αρχή της ιδεολογικής ρήξης με την κυρίαρχη μονεταριστική ιδεολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή μία παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα για να μην ακυρωθούν οι προσπάθειες και οι μέχρι σήμερα θυσίες και αγώνες του ελληνικού λαού, αλλά και το μέλλον της "αριστερής κυβέρνησης";

Πολύ απλά πρέπει να κατανεμηθούν τα βάρη με δίκαιο τρόπο. Πρέπει να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με το εγχώριο κατεστημένο που δρα επί χρόνια ανενόχλητο σε βάρος των "κορόιδων".

Δεν χρειάζεται να περάσουμε στις λεπτομέρειες, χρειάζονται χρήματα για να αρχίσουμε να εξοφλούμε.  Πρώτα απ' όλα  όσοι έχουν εντοπιστεί με αδήλωτα και "ανεξήγητα" εισοδήματα πρέπει να πληρώσουν. Αν τη "σκαπουλάρουν" και αυτή τη φορά δυστυχώς η αξιοπιστία της κυβέρνησης θα τραυματιστεί θανάσιμα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αυτοκτονήσει πολιτικά και θα είναι κρίμα γιατί αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. 

Με τη δίκαια κατανομή των βαρών ο Αλέξης Τσίπρας θα ξαναδώσει πάλι την ελπίδα στο λαό που τον πίστεψε και εξακολουθεί να τον πιστεύει  από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Έναν λαό που έδειξε θάρρος στο δημοψήφισμα αλλά και εντυπωιακή ψυχραιμία και πολιτισμό στις ουρές των τραπεζών, επειδή κατά βάθος στηρίζει και ελπίζει στον αγώνα του νέου ηγέτη του.