A+ A A-

Αλέξης Μητρόπουλος, ο γκόλντεν μπόι της Αριστεράς

Πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον γνωστό, -και από τις πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις δικηγόρο-, Αλέξη Μητρόπουλο;

Μάλλον, "σιδερωμένο", "ατσαλάκωτο", "γκόλντεν μπόι των δικαστηρίων" και όχι λαϊκό δικηγόρο υπερασπιστή των κατατρεγμένων.

Έτσι, τουλάχιστον, εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα με το ακριβό του ντύσιμο και το προσεκτικό του "στήσιμο" για να κερδίσει τις εντυπώσεις και, γιατί όχι, να αυγατίσει την πελατεία του από τη μεγάλη δεξαμενή των τηλεθεατών.

Κι όμως, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος έχει εξασκηθεί στο γραφείο του μακαρίτη βουλευτή Ευάγγελου Γιαννόπουλου, έχει ενταχθεί ιδεολογικά στο χώρο της Αριστεράς και εκτός από τα δικαστήρια, τον τελευταίο καιρό "λειτουργεί" και στη Βουλή των Ελλήνων ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο, πρώην ΠΑΣΟΚ, μεγαλοδικηγόρος, βρήκε εσχάτως την ευκαιρία και αναδείχθηκε εύκολα βουλευτής, όπως και πολλοί άλλοι,  λόγω του πολιτικού κενού που δημιούργησε το Μνημόνιο και της αποδόμησης των κομματικών πυλώνων της Μεταπολίτευσης.

Όμως, πόσο αριστερός και προοδευτικός μπορεί να είναι κάποιος που αμοίβεται με εκατομμύρια ευρώ για τις νομικές του υπηρεσίες και ταυτόχρονα αποκρύπτει τις αμοιβές του για να αποφύγει τον αναλογούντα φόρο (όταν οι μεροκαματιάρηδες στενάζουν από τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση) ;

Και πόσο "σύντροφος"  μπορεί να είναι όταν εξαπατά συναδέλφους του για να καρπωθεί της δικής τους συμφωνημένης αμοιβής;

Όταν οι συνάδελφοί του τον πάνε στα δικαστήρια και καταδικάζεται γιατί τους εξαπάτησε;

Η "αυλή" του κάποτε κραταιού ΠΑΣΟΚ χωρούσε πολλούς τύπους "αριστερών" και μάλλον πολλοί από τους ίδιους τύπους κυκλοφορούν σήμερα και στο "περιβόλι" του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ο πολιτικός οπορτουνισμός έχει πρόσκαιρα ωφέλη και, πολύ συχνά, το εύκολο κέρδος της "αριστερής γκλαμουριάς" ξεπληρώνεται με πολύ μεγάλο κόστος...

 

ΥΓ) Ο Αλέξης Μητρόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για απόκρυψη χρηματικού ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ εναντίον του δημοσιοποιήθηκε αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για αδικοπραξία απάτη και υπεξαίρεση.

Συγκεκριμένα, είχε αναλάβει μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του τη διευθέτηση κληρονομικής διαφοράς μιας εφοπλιστικής οικογένειας με αμοιβή τρία εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία θα λάμβανε ένα εκατομμύριο ο καθένας.

Όμως, ο γνωστός δικηγόρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξαπάτησε τους συναδέλφους του αναγκάζοντας την εντολέα του να  καταθέσει στους λογαριασμούς τους μόνο 200 χιλιάδες ευρώ στον καθένα, με σκοπό να καρπωθεί τα υπόλοιπα.

Οι δικηγόροι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη η οποία τον καταδίκασε τελεσίδικα για αδικοπραξία απάτη και υπεξαίρεση.

 

ΥΓ2) Η ηγετική ομάδα αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να μετριάσουν τις εντυπώσεις και να "θαφτεί" η υπόθεση Μητρόπουλου πέρασαν στην αντεπίθεση πετώντας τη μπάλλα στο γήπεδο του αντιπάλου.  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε με εξεταστική επιτροπή για τη θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Άμυνας και την υπόθεση των υποβρυχίων, τοποθετώντας τον πληθωρικό αντιπρόεδρο στο ίδιο κάδρο με τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού,  Άκη Τσοχατζοπουλο.