A+ A A-

Κύπρος: Το ΟΧΙ που έγινε στο παρά πέντε ΟΚ!

Και τελικά στις τρεις τα ξημερώματα επετεύχθη η συμφωνία για τη διάσωση της Κύπρου!

Κλείσιμο της Λαϊκής που θα "σπάσει" σε "καλή" και "κακή" τράπεζα, επιβίωση της Τράπεζας Κύπρου η οποία θα απορροφήση την "καλή" Λαϊκή, αλλά ταυτόχρονο "κούρεμα" στις καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ που θα αγγίξει το ποσοστό του 30%, ίσως και παραπάνω.

Μαζί με την Κύπρο διασώζονται οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ και ταυτόχρονα η ευρωπαϊκή τραπεζική πίστη, αφού οι μικροκαταθέτες εξακολουθούν να διατηρούν εγγυημένες τις καταθέσεις τους.

Κάποιοι την είπαν "συμφωνία της ντροπής", "απόφαση τιμωρία για την Κύπρο", "βαρβαρότητα από την πολιτισμένη Ευρώπη" κ.ο.κ., όμως άλλη λύση για να αποφευχθεί η πτώχευση δεν είχε κανένας από τους φωνακλάδες με τις ανέξοδες προτάσεις.

Δύο συμπεράσματα εξήχθησαν από τη συμφωνία για τη διάσωση της Κύπρου:
α) η γερμανοκρατούμενη ευρωζώνη δεν ήθελε την έξοδο της μεγαλονήσου από τη ζώνη του ευρώ και
β) αυτό που στόχευσε το ιερατείο του Βερολίνου-Βρυξελλών ήταν το "αυθαίρετο" τραπεζικό σύστημα της Κύπρου που έπαιζε ως οικονομικός-φορολογικός παράδεισος με πολλή Ρωσία και "μαύρο χρήμα".

Για το χρέος της Ελλάδας τσάκισαν τους εργαζόμενους, τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς, τις συντάξεις κ.λπ., ενώ για την Κύπρο είχαν ξεκάθαρο στόχο το τραπεζικό σύστημα για να δώσουν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ρώσους ότι στα χωράφια της ευρωζώνης δεν πρέπει να αισθάνονται ποτέ κυρίαρχοι (Οι Ρώσοι το πήραν το μήνυμα γι' αυτό και δεν έδωσαν άλλο χρήμα στην Κύπρο).

Ταυτόχρονα, βέβαια, τιμώρησαν και τους Κύπριους για να μην σκεφτούν ποτέ στο μέλλον να παίξουν σε δύο ταμπλό και να ρωτούν πρώτα τους "εταίρους" στην Ε.Ε. όταν πρόκειται να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Ή είσαι στην μέλος της Ευρωζώνης ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες, όταν οι τράπεζές σου τροφοδοτούνται με δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, κύριε Χριστόφια και κύριε Αναστασιάδη (9 δισ. ευρώ είχε πάρει η Λαϊκή από τον ELA (Μηχανισμός έκτακτης παροχής ρευστότητας).

Το εύκολο κέρδος, οι πονηριές του Νότου και τα δανεικά και αγύριστα τελείωσαν για τα άτακτα παιδιά της ευρωζώνης!


ΥΓ) Το κακό είναι ότι οι βουβουζέλες των μίντια ορύωνται για το κακό που βρήκε την Κύπρο, όταν από το περασμένο καλοκαίρι είχε ζητηθεί ευρωπαϊκή συνδρομή από τον πρόεδρο Χριστόφια και το πρόβλημα της μεγαλονήσου είχε τεθεί επί τάπητος.

Τι ζητάνε όλοι αυτοί που φωνάζουν και κατηγορούν τους "κακούς" και ψυχρούς Βορειοευρωπαίους; Να παίζει ανεξέλεγκτα η Κύπρος να ξεπλένει "μαύρο χρήμα" να είναι η έδρα των απανταχού μαφιόζικων Off Shore και να πληρώνουν για τη διάσωσή της οι χαζοί ευρωπαίοι φορολογούμενοι;

Ας καταλάβουν όλοι οι "τζάμπα μάγκες" ότι ήρθε ο καιρός για πραγματική αξιοπρέπεια. Οι διεφθαρμένοι και ηθικά εξαθλιωμένοι, όσο κι αν φωνάζουν, την ώρα της μάχης δεν έχουν τη δύναμη να σηκώσουν ανάστημα.

ΥΓ2) Ο λαός της Κύπρου δεν πρέπει να αισθάνεται ταπεινωμένος που το δυνατό ΟΧΙ στην αρχική πρόταση συμφωνίας για τη διάσωση έγινε ναι ύστερα από τον ωμό εκβιασμό του ισχυρότερου. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι το ισχυρότερο και αυτό επικράτησε μπροστά στην αυτοκαταστροφή.

Καλώς έπραξαν οι βουλευτές που καταψήφισαν στην αρχή τη συμφωνία γιατί  ικανοποίησαν το αίσθημα τυο κυπριακού λαού ο οποίος δεν ευθύνεται για την κατάντια των πολιτικών που το νοδήγησαν στην πτώχευση.