A+ A A-

Χωρίς την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

 

Χωρίς την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" λόγω της απεργίας 800 περίπου εργαζομένων στον όμιλο Τεγόπουλου θα μείνουν αυτή την Κυριακή οι πιστοί αναγνώστες της εφημερίδας που κυκλοφορεί από τον Ιούλιο του 1975.

Η "εφημερίδα των συντακτών", όπως είχε ονομαστεί τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της, περνάει πολύ δύσκολες μέρες τον τελευταίο καιρό με απλήρωτους για μήνες τους εργαζομένους, η υπομονή των οποίων έχει εξαντληθεί.

Έτσι, ήταν αναπόφευκτη η τριήμερη απεργία που αποτελεί καμπανάκι προειδοποίησης για το τι θα επακολουθήσει αν, αύριο, το δάνειο των 8 εκ. ευρώ που έχει ζητήσει η ιδιοκτήτρια Μάνια Τεγοπούλου, δεν εγκριθεί από τις τράπεζες.

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να αποφασίσουν οι τράπεζες Πειραιώς και η Alpha Bank για το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Μπορεί να αποφασίσουν να χορηγήσουν όλο το ποσό, να διαθέσουν ένα μέρος του, ή να μη δώσουν τίποτα. Οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» προχώρησαν, από την περασμένη Πέμπτη, σε 3ήμερη απεργία με αποτέλεσμα να απουσιάζειι σήμερα το κυριακάτικο φύλλο από τα περίπτερα.

Μακάρι να βρεθεί μια λύση γιατί είναι δύσκολοι καιροί και είναι κρίμα να λείπει μια "φωνή" με τον χαρακτήρα και το ύφος της "Ελευθερτυπίας".