A+ A A-

Τέλος το ημερήσιο "ΒΗΜΑ"




Μέχρι την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου θα κυκλοφορεί  η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ". Στο τελευταίο φύλλο θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους η διοίκηση πήρε την απόφαση αυτή μαζί με άλλες επισημάνσεις για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στον ελληνικό τύπο.

 

Επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση της εφημερίδας προς τους εργαζόμενους δεν έχουν γίνει ακόμη, ωστόσο το μέλλον είναι 99% προδιαγεγραμμένο και γι' αυτό παραμένει άγνωστη η τύχη  35 περίπου δημοσιογράφων και άλλων 40 διοικητικών υπαλλήλων.

Το τέλος του ημερησίου "Βήματος" αποτελεί άλλη μία χειροπιαστή ένδειξη για την αρνητική επίδραση της οικονομικής κρίσης στον χώρο των Media. Το μέλλον των μέσων ενημέρωσης προβλέπεται ζοφερό  και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος και τις επιπτώσεις της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας θα συνεχίσει τη λειτουργία της, όμως σύντομα η διοίκηση του ΔΟΛ θα εξετάσει και τη βιωσιμότητα των περιοδικών του Ομίλου.

Η ημερήσια έκδοση του Βήματος είχε ανασταλεί και στο παρελθόν, ενώ η τελευταία φορά που επανακυκλοφόρησε ήταν το Μάρτιο του 1999.

 
Ανακοίνωση ΣΥΝ

«Το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του Βήματος καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τύπος στην Ελλάδα, τις ευθύνες της Πολιτείας για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν οι επιχειρήσεις στο χώρο, αλλά κυρίως τις επιπτώσεις μιας κυβερνητικής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τους εργαζομένους και αφήνει την εργοδοσία ελεύθερη να καταστρατηγήσει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι του Βήματος κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, όπως έγινε με τους συναδέλφους τους στην Απογευματινή, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Alter είναι απλήρωτοι, ενώ ακολουθούν οι μειώσεις μισθών σε μια σειρά Μέσα. (πχ Σκάι). Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν απολύσεις, τα μπλοκάκια και οι ατομικές συμβάσεις γίνονται πλέον ο κανόνας και οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι στην εργασιακή ζούγκλα.

Ως Συνασπισμός είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Βήματος, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».