A+ A A-

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ: Αποτελέσματα κατανομή εδρών

Με την παράταξη του εν ενεργεία προέδρου Πάνου Σόμπολου να παίρνει την πρωτιά και 4 έδρες, την "Συσπείρωση", για την οποία υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, να περιορίζεται στη 2η θέση και στις 3 έδρες, την πασοκική έκφραση να εμφανίζεται διασπασμένη με 1+1 έδρα (Τσαλαπάτης-Κουμπιάς) και τέλος τη "Μαχόμενη Δημοσιογραφία" να επιβεβαιώνει τη δύναμή της με 2 έδρες ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Η παράταξη Financial Crimes πέτυχε τον διπλασιασμό της δύναμής της αλλά ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να στείλει εκπρόσωπό της στο προεδρείο της Ένωσης.
Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές υπήρξαν επιπλέον 444 ψηφίσαντες, ενώ μειώθηκαν τα άκυρα ( -22) καθώς και τα λευκά (-40) ψηφοδέλτια. Οι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα στην ΕΣΗΕΑ δεν αναφέρουν πάντως τον αριθμό εγγεγραμένων (γιατί;) και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την αποχή (λέγεται ότι είναι περίπου 5000 μέλη).
Πάντως, στο νέο δ.σ. υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την προώθηση εκσυγχρονιστικών προοδευτικών προτάσεων αφού, η παράταξη του Π. Σόμπολου με 4 έδρες δεν μπορεί να πλειοψηφίσει παρά μόνο αν υποστηριχθεί με 2 ακόμη έδρες που δεν είναι πλέον δεδομένο ότι θα μπορεί εύκολα να τις βρει. Αν στο παρελθόν είχε στήριγμα τις 2 έδρες του Δ. Τσαλαπάτη, τώρα δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, οπότε μεγάλη σημασία θα έχει η συμπεριφορά της "Δημοσιογραφικής" Ενότητας" που πήρε την άλλη "πασοκική" έδρα (Κουμπιάς) σε περίπτωση βέβαια που υπάρχει συμφωνία μεταξύ της "Συσπείρωσης" και της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας". Τα προβλήματα είναι πολλά και ο χρόνος θα δείξει ποιος θέλει, τι ακριβώς θέλει και τι προτείνει για την επίλυσή τους.
Τα αποτελέσματα όπως δημοσιεύτηκαν από το σάιτ της ΕΣΗΕΑ:



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

28 Μαΐου 2009

ENΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

----------------------------------

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 26 ης και 27 ης Μαΐου 2009 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Ψήφισαν: 3.940 (3496) Εγκυρα: 3.754 (3248) άκυρα: 124 (146) Λευκά: 62 (102)

Εκλογικό μέτρο: 341 (295)

Έλαβαν:

Ι. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ψήφοι: 320 Εδρες: 1 (Δεν συμμετείχε στις προηγούμενες)

ΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ψήφοι: 1.208 (1181) Εδρες: 4 (4) + 27 ψήφοι


ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»
Ψήφοι: 425 ( 448) Εδρες: 1 (2) - 23 ψήφοι



ΙV . Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)

Ψήφοι: 601 ( 611) Εδρες: 2 (2) - 10 ψήφοι



V . Συνδυασμός « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ - FINANCIAL CRIMES Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο - Σπάρτακος - Ανένταχτοι »

Ψήφοι: 281 (141) Εδρες: - (-) + 140 ψήφοι


VΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφοι: 919 (867) Εδρες: 3 (3) + 52 ψήφοι


Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Σημ.: Σε παρένθεση υπάρχουν οι ψήφοι και οι έδρες των παρατάξεων στις προηγούμενες εκλογές καθώς και η διαφορά τους σε αριθμό ψήφων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η παράταξη Financial Crimes διπλασίασε τη δύναμή της (είχε πάρει 141 και πήρε 281 ψήφους), αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει έδρα.
Μικρή αύξηση των δυνάμεών τους, χωρίς αντίκρυσμα σε έδρες, σημείωσαν η "Συσπείρωση" (+ 52 ψήφοι) καθώς η παράταξη του Π. Σόμπολου (+ 27 ψήφοι), ενώ μικρή μείωση είχαν η "Μαχόμενη Δημοσιογραφία" (- 10 ψήφοι),χωρίς να χάσει έδρα, καθώς και η παράταξη του Δ. Τσαλαπάτη (- 23 ψήφοι) η οποία απώλεσε μία έδρα.