A+ A A-

Πρόσκληση από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ σας καλεί σε πλατιά σύσκεψη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, υπαλλήλων, τεχνικών), με θέμα την κρίση στον Τύπο και τα ΜΜΕ και την απάντησή μας.

Τρίτη, 31 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Η περίοδος είναι κρίσιμη. Δεν είναι μόνο οι μαζικές απολύσεις, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Η κατάσταση χειροτερεύει δραματικά, λόγω και των γενικότερων αλλαγών στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προωθούν με γοργούς ρυθμούς τα σχέδια για μεγαλύτερη συγκέντρωση Μέσων, «ξεκαθάρισμα» του χώρου, επέκταση των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων εργασίας, αφαίρεση δικαιωμάτων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, κατάργηση των ΣΣΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτή η ώρα, είναι ώρα μεγάλης ευθύνης. Δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις.

ΟΛΟΙ στη δράση. Στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική, απαντάμε με ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση και μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ήταν και είναι επικίνδυνος. Η «συναίνεση» και η «αυτοσυγκράτηση», στηρίζει τους επιχειρηματίες για μαζικές απολύσεις και νέα αντεργατικά μέτρα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η άμυνα δεν αποτελεί καμία λύση. Λύση είναι το δυνάμωμα του μετώπου κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Εχουμε υποχρέωση να γίνουμε πιο απαιτητικοί, να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για τη σκληρή αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία. Συγκροτώντας επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη.

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 8.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 2ας ΑΠΡΙΛΗ