A+ A A-

Αποφάσεις Συνέλευσης δημοσιογράφων «ΚΕΡΔΟΥΣ»

Ομόφωνα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ ζητούν από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την κήρυξη κλιμακούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να επαναπροσληφθεί η Αγγελική Γεωργοπούλου. Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζόμενων Tζώρτζης Ρούσσος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σημειώνει:



«Αθήναι 23-03-2009
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ «ΚΕΡΔΟΥΣ»
Συνάδελφοι
Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 23-03-2009 η Συνέλευση των δημοσιογράφων του ΚΕΡΔΟΥΣ παρουσία των εργαζoμένων και των υπολοίπων κλάδων της εφημερίδας (Τεχνικοί-Διοικητικοί) με την παρουσία μελών ΔΣ από όλες ης ενώσεις τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ).
Με ομόφωνη απόφαση οι συντάκτες του ΚΕΡΔΟΥΣ αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό της εφημερίδας ζητούν από τα ΔΣ των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, να δράσουν συλλογικά ώστε αφενός να επιστρέψει η συν. και μέλος της ΕΠΗΕΑ Αγγελική Γεωργοπούλου στην εργασία της και αφετέρου να υπάρξει ρητή δέσμευση της εργοδοσίας ότι δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις εντός της εφημερίδας.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω ζητoύμε:
(1) Να δημοσιευθεί, αναρτώμενο στο site και αποστέλλοντας
στα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε. το ομόφωνο ψήφισμα της 20ης-Ο3-2009 το οποίο και σας επιδίδουμε εκ νέου
(2) Να ληφθεί ΑΜΕΣΗ απόφαση για κλιμακούμενες
απεργιακές κινητοποιήσεις με αφετηρία την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης έως ότου επιστρέψει η απολυθείσα συνάδελφος.
Επισημαίνω δε προς τα μέλη του ΔΣ ΕΣΗΕΑ το ΟΜΟΦΩΝΟ των αποφάσεων ΜΑΣ ...



Μετά τιμής
Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Tζώρτζης Ρούσσος»


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΕΡΔΟΣ»

Οι δηµοσιογράφοι της εφηµερίδας ΚΕΡΔΟΣ, συνερχόµενοι σε Συνέλευση, καταγγέλλουµε ΟΜΟΦΩΝΑ την απόλυση της συναδέλφου Αγγελικής Γεωργοπούλου, η οποία καίτοι µέλος της EΠΗΕΑ εργαζόταν στο Τµήµα Αναλύσεων της εφηµερίδας µε έκδηλα υποστηρικτικό έργο σε εµάς. Ουσιαστικά µε την απόλυση απογυµνώνεται το Τµήµα Αναλύσεων.
Πρέπει να επισηµανθεί ότι είναι η έκτη απόλυση από το Νοέµβριο εντός της εταιρείας που εκδίδει το ΚΕΡΔΟΣ και σύµφωνα µε ρητή δήλωση του διευθυντή της εφηµερίδας κ. Δ. Ευαγγελοδήµου εντάσσεται στο γενικότερο τµήµα περικοπών και εντατικοποίησης της εργασίας που προωθούν µε µεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστηµα οι εργοδότες. Βέβαια ουδέποτε είχαµε ενηµερωθεί για προβλήµατα της εφηµερίδας.
Είναι προφανές, ότι δεν µπορούµε σε καµία περίπτωση να αποδεχθούµε την απόλυση της συναδέλφου. Θεωρούµε αυτονόητο ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόµενα µέτρα για την ακύρωση της.
Δηλώνουµε ότι το πρόβληµα που αντιµετωπίζει η συγκεκριµένη συνάδελφος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ και γι' αυτό θα το αντιµετωπίσουµε ως τέτοιο µέχρι τη δικαίωση της που αποτελεί ταυτόχρονα και ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ.
Καλούµε τα µέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παραστούν σε συνέλευση όλων των εργαζοµένων του ΚΕΡΔΟΥΣ τη Δευτέρα στις 16:00 θεωρώντας ότι αποτελεί µονόδροµο η συµπαράσταση µε την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε συνεργασία µε τις υπόλοιπες ενώσεις του κλάδου.
ΑΘΗΝΑ 20-03-2009
Η συνέλευση των συντακτών της εφηµερίδας ΚΕΡΔΟΣ