A+ A A-

Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών: Να μην κλείσει ο "Λαβύρινθος"!


Λουξεμβούργο 23.03.2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με το Μουσικό Εργαστήρι "Λαβύρινθος" που εδρεύει στο χωριό Χουδέτσι του Δήμου "Νίκος Καζαντζάκης". Το συγκεκριμένο Εργαστήρι διεθνούς φήμης και εμβέλειας, που έχει καταστεί μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή που εδρεύει, κινδυνεύει με κλείσιμο "λόγω έλλειψης του παραμικρού ενδιαφέροντος και συνεπώς της στοιχειώδους στήριξης τοπικών και εθνικών φορέων που σχετίζονται με τον πολιτισμό" όπως αναφέρει στην επιστολή-κάλεσμα για συμπαράσταση, ο δημιουργός του, Ross Daly, αυθεντία σε αυτό που λέγεται world music.

Όσοι από εμάς παρακολούθησαν τη δουλειά του "Λαβύρινθου" τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε θλίψη αν τελικά δεν βρεθεί λύση και το Εργαστήρι αναστείλει τις δραστηριότητές του.

Από την πλευρά του το ΠΣΚ δεσμεύεται να πληροφορήσει τις Ομοσπονδίες-Μέλη του ανά την υφήλιο και να θέσει το ζήτημα της στήριξης του "Λαβύρινθου" στην προσεχή συνέλευσή του.

Μέχρι τότε καλούμε την Ελληνική Πολιτεία, αλλά και τους έχοντες την δυνατότητα δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να κάνουν το παν ώστε ο "Λαβύρινθος" να συνεχίσει να λειτουργεί. Αποτελεί όνειδος για όλους μας να μην μπορούμε να συντηρήσουμε ένα τέτοιο θησαυρό και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Για το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Γιώργος Ε. Αεράκης
Πρόεδρος