A+ A A-

Εξέγερση του Πολυτεχνείου 49η επέτειος

O ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΟΔΗΓΟΣ TOY TANK που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει  τη σιωπή του και μιλάει πρωτη φορα για το μακελειο της 17ης Νοεμβρίου 1973  - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Πέρασαν 49 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο που σηματοδότησε την κατάρρευση της δικτατορίας των συνταγματαρχών, της απριλιανής δικτατορίας του 1967.

Η μνήμη αυτής της ακηδεμόνευτης εξέγερσης που εξέφραζε τη βαθειά επιθυμία του δημοκρατικού λαού της χώρας μας για ελευθερία και κράτος Δικαίου θα παραμένει άσβεστη και θα θυμίζει στις επόμενες γενεές το καθήκον του αγώνα για τη δημοκρατία.

Το ιστορικό σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" θα παραμένει ανεξίτηλο και θα εμπνέει διαχρονικά όλες τις γενεές και τις νεολαίες της πατρίδας μας.

Όσο κι αν προσπαθήσουν οι επίδοξοι δικτάτορες και οι οπαδοί τους να μειώσουν την αξία του γενναίου και έντιμου αγώνα των φοιτητών που εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών τον Νοέμβρη του 1973, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.

Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στις καρδιές του δημοκρατικού λαού της πατρίδας μας ως φάρος ελευθερίας και νίκης απέναντι στους επίορκους δικτάτορες που καταπάτησαν τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα με τη βία και τη βάρβαρη καταστολή.

Ζήτω το Πολυτεχνείο!