Logo

ΕΣΗΕΑ:Το ΠΠΣ διέγραψε οριστικά τον Πορτοσάλτε!

Επιτέλους! Ύστερα από την πολλοστή απεργοσπασία το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την οριστική διαγραφή του, Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να παραβιάζει προκλητικά το καταστατικό της Ένωσης Συντακτών και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η τελευταία αφορμή που έδωσε στην οποία βασίστηκε η απόφαση τη οριστικής διαγραφής του ήταν η απεργοσπασία του στην πανελλαδική απεργία της 10ης Ιουνίου 2021 ενάντια του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Προσωρινή διαγραφή για τον ίδιο λόγο, από 4 έως 8 μήνες, αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο (4 μήνες), Νότη Παπαδόπουλο (4 μήνες), Νίκο Υποφάντη (4 μήνες),  Βασίλη Παπαδρόσο (6 μήνες), Βασίλη Χιώτη (6 μήνες) και Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο (8 μήνες).

Στο παρελθόν έχουν διαγραφεί προσωρινά για απεργοσπασία με ποινές χάδι και άλλοι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ λόγω επιείκειας του Πειθαρχικού Συμβουλίου η πλειοψηφία του οποίου επέδειξε απαράδεκτη μεροληψία. 

 ΥΓ) Βέβαια, σημασία έχει τι θα επακολουθήσει και ποια θα είναι η κατάληξη της διαγραφής και η αντίδραση του απεργοσπάστη (έφεση κ.λπ.) και των υποστηρικτών του ώστε να μην εφαρμοστεί η ποινή. 

 

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.