Logo

Ο ΕΔΟΕΑΠ λειτουργεί με ασφάλεια παρά τη χαλάρωση των μέτρων

 
Ο ΕΔΟΕΑΠ λειτουργεί με ασφάλεια

παρά τη «χαλάρωση» των μέτρων
        


Τα πολυϊατρεία του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργούν με ασφάλεια και παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ασφαλισμένους.

Υπηρεσίες υγείας παρέχει, επίσης, το δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΔΟΕΑΠ ιατρών, εργαστηρίων και εξωτερικών ιατρείων ιδιωτικών νοσοκομείων.

Ο ανασχεδιασμός των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποσκοπεί στο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των ασφαλισμένων, αλλά και του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 και να αποφευχθεί η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο ασθενών με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, ενδεχόμενων κρουσμάτων COVID-19 και ασθενών με άλλες νόσους.

Λαμβάνεται κάθε μέριμνα με πλήρη διαχωρισμό ενδεχόμενων κρουσμάτων COVID-19 από τους υπόλοιπους ασθενείς. Γίνεται έλεγχος στην είσοδο του Οργανισμού, με θερμομέτρηση και ερωτηματολόγιο. Ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα ή ύποπτη έκθεση στον ιό που χρήζουν εξέτασης, εξετάζονται στο ειδικό απομονωμένο isobox. Οι υπόλοιποι εισέρχονται μόνον εφόσον έχουν επικοινωνήσει με ιατρό του Οργανισμού και τους έχει οριστεί ραντεβού. Πριν από την είσοδο, φορούν και μάσκα και απολυμαίνουν  τα χέρια τους.


Άμεση Ιατρική Βοήθεια ΕΔΟΕΑΠ

Δίπλα σας, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με ένα τηλεφώνημα στο 6982447854 για τη βόρεια Ελλάδα και στο 2107250050 για την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο ιατρός-συντονιστής της εφημερίας σάς προσφέρει πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες και σας παραπέμπει στις  πλέον κατάλληλες υπηρεσίες  (εντός ή εκτός Οργανισμού). Κρατήστε τα τηλέφωνα αυτά στο κινητό σας και καλέστε οποιαδήποτε ώρα, οποιαδήποτε μέρα, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει στην υγεία σας.

Αν παρουσιάζετε πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, ρίγη, μυαλγίες, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, πρόσφατη απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης, μπορεί να πάσχετε από COVID-19. Καλέστε στη γραμμή Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας του ΕΔΟΕΑΠ (6982447854, 2107250050).

Ο συντονιστής ιατρός θα αξιολογήσει την κατάστασή σας και θα σας κατευθύνει κατάλληλα -  παραμονή στο σπίτι, παραπομπή για COVID-19 test, παραπομπή για κλινική εξέταση σε ειδικό ιατρείο (και εντός ΕΔΟΕΑΠ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο) ή/και παραπομπή σε νοσοκομείο αναφοράς.

Είναι σημαντικό για την αποφυγή διασποράς της λοίμωξης να μην προσέρχεστε αυτοβούλως σε ιατρεία ή άλλες υπηρεσίες υγείας, παρά μόνο μετά από επικοινωνία με τον ιατρό σας!


Χρόνια νοσήματα
Αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, ΧΑΠ, άσθμα, κατάθλιψη ή οποιοδήποτε άλλο χρόνιο νόσημα είναι σημαντικό να μην παραμελήσετε τη φροντίδα στην περίοδο της πανδημίας.

Εάν δεν είναι απαραίτητη η παραδοσιακή (πρόσωπο με πρόσωπο) επίσκεψη, μπορεί να υποκατασταθεί με την εξ αποστάσεως. Περιορίζεται έτσι ο κίνδυνος να εκτεθείτε εσείς στον ιό, αλλά και να μεταδώσετε εσείς τον ιό σε άλλους. Ασθενείς με χρόνια νοσήματα, ειδικά οι ηλικιωμένοι, είναι περισσότερο ευάλωτοι σε επιπλοκές από τoν COVID-19 και χρήζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προστασίας από την έκθεσή τους στον ιό.

Για αυτό ο ΕΔΟΕΑΠ σάς καλεί να αξιοποιήσετε τις πρωτοποριακές δυνατότητες τηλεϊατρικής που παρέχει, μέσω προκαθορισμένων ραντεβού με εξειδικευμένους ιατρούς ειδικοτήτων (γενικής οικογενειακής ιατρικής, παθολογίας, παιδιατρικής, δερματολογίας, ψυχιατρικής νευρολογίας, πνευμονολογίας, γυναικολογίας, καρδιολογίας και ορθοπαιδικής). Για πληροφορίες-ραντεβού καλέστε στο 2107264350 (09:00-16:00) στην Αθήνα και στο 2310278271 εσωτ. 2, ( 11:30-19:30) στη Θεσσαλονίκη.

Αν πάλι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε και να συζητήσετε με το θεράποντα ιατρό σας εντός του ΕΔΟΕΑΠ και να ορίσετε ραντεβού, καλείτε στα τηλέφωνα 2107264700 (Αθήνα) και 2310278271 (Θεσσαλονίκη). Οι ιατροί δέχονται επισκέψεις κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από τις 8.30-19:00.


Συνταγογράφηση για χρόνια νοσήματα
Καλέστε στα 2107264700 (Αθήνα) & 2310278271 (Θεσσαλονίκη) Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00 – 19:00). Θα σας σταλεί το barcode της συνταγής με sms στο κινητό σας και με αυτό θα λάβετε τα φάρμακα σας από το φαρμακείο (άυλη συνταγή).

Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για το αν ρυθμίζεστε επαρκώς με την αγωγή σας (π.χ. πίεση, σάκχαρα εκτός επιθυμητών ορίων, εμφάνιση νέων ή επιδείνωση σχετικών συμπτωμάτων κ.λπ.) ή αν έχετε καιρό να επισκεφτείτε το θεράποντα ιατρό σας ή να υποβληθείτε στον ενδεδειγμένο εργαστηριακό έλεγχο, συστήνεται πρώτα να επικοινωνήσετε μαζί του είτε τηλεφωνικά είτε μέσω τηλεϊατρικής.


Εργαστηριακός έλεγχος
Εξετάσεις αιματολογικές, ακτινολογικές κ.λπ. γίνονται είτε εντός Οργανισμού είτε στα συμβεβλημένα εργαστήρια, εφόσον οι ασθενείς διαθέτουν παραπεμπτικό και έχουν επικοινωνήσει με το αντίστοιχο εργαστήριο, για να επιβεβαιωθεί ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και να κλειστεί το αντίστοιχο ραντεβού. 


Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας-Ψυχολογική Υποστήριξη
Παρέχονται από τον ψυχίατρο Εμμανουήλ Κατσίκα με τηλεϊατρική ή διά φυσικής παρουσίας επίσκεψη, μετά από επικοινωνία (2107264365, Δευτέρα και Πέμπτη 13:00-18:00 και Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 8:30-13:30) και την ψυχολόγο Μαρία Παπανδρέου μετά από επικοινωνία (2107264460, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 9:00-17:00 και Τρίτη, Πέμπτη 11:00-19:00).


Γιατροί στη γειτονιά και το σπίτι σου
Ο ΕΔΕΟΑΠ διευρύνει συνεχώς τη συνεργασία με ιδιώτες ιατρούς και με ιατρούς του Οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις είτε για εξετάσεις στα ιδιωτικά τους ιατρεία είτε για κατ’ οίκον επισκέψεις στους ασθενείς. Οι κατάλογοι των συμβεβλημένων γιατρών είναι αναρτημένοι στο edoeap.gr και ανανεώνονται διαρκώς.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται απευθείας στους συμβεβλημένους ιατρούς, καθώς και στους ιατρούς των συμβεβλημένων δικτύων της Βιοϊατρικής και της Affidea.


Συμβάσεις με εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών θεραπευτηρίων
Ο ΕΔΟΕΑΠ ενίσχυσε περαιτέρω τις υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής φροντίδας προς τους ασφαλισμένους του, προχωρώντας στη σύναψη σύμβασης με το «Ε. Ντυνάν» για ιατρικές επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία του, στον εκάστοτε ιατρό ειδικότητας στη βάρδια του, καθώς  και για εργαστηριακές εξετάσεις, τόσο σε τακτική, όσο και σε επείγουσα βάση.  Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συμβάσεις και με άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.


Οδοντιατρική φροντίδα
Αν έχετε κάποιο οδοντιατρικό πρόβλημα ή απορία καλέστε στο 2107264762. Στα οδοντιατρεία του Οργανισμού οι οδοντίατροι θα σας καθοδηγήσουν και θα σας και, εφόσον χρειαστεί, θα σας εξετάσουν. Με προτεραιότητα την ασφάλεια ιατρών, ασθενών και νοσηλευτών, σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τις ερωτήσεις μας πριν και κατά την είσοδό σας στα οδοντιατρεία μας. Μέλημά μας η διατήρηση και αποκατάσταση της στοματικής υγείας των ασθενών μας.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.