Logo

Οι Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Η συνδικαλιστική παράταξη "Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι" καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη συλλογική σύμβαση που αφορά τα δημόσια ΜΜΕ, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικούς Ρ/Σ κ.λπ. η οποία περιορίζεται μόνο σε θεσμικά ζητήματα και δεν περιλαμβάνει τα οικονομικά θέματα:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προσχηματική ήταν η σημερινή (11/4) συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της ΣΣΕ της Ενώσεως με το Δημόσιο για τα θεσμικά θέματα των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στα Δημόσια ΜΜΕ, τους Δημοτικούς Ρ/Σ, το ΑΠΕ, την ΕΡΤ κτλ. Και τούτο διότι η Σύμβαση έχει, ήδη εγκριθεί από την πλειοψηφία του ΔΣ, ενώ έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα στο Μικτό Συμβούλιο ενωρίτερα, δηλαδή πριν ψηφιστεί από την ισχνή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και όχι μετά και κατόπιν εορτής, ώστε να ακουστούν οι απόψεις όλων των μελών του Μικτού.
       Στη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του τάχθηκε κατά της ΣΣΕ ότι υπαγορεύθηκε από την Κυβέρνηση και κατέκρινε σφοδρώς το Προεδρείο της Ενώσεως ότι εξυπηρετεί τα προεκλογικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ικανοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου, ενώ πρόκειται για κακόγουστη αντιγραφή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που βάζει 《ταφόπλακα》 σε κάθε θεσμική συνδικαλιστική διεκδίκηση του Κλάδου.
       Η συνδικαλιστική παράταξη στην ΕΣΗΕΑ 《ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ》 καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για απεμπόληση των δικαιωμάτων των επαγγελματιών δημοσιογράφων και ζητεί να ανατρέψει τη δυσμενή αυτή κατάσταση. Η Παράταξή μας επιζητεί μια ενιαία ΣΣΕ, που θα περιλαμβάνει θεσμικά και οικονομικά θέματα με πραγματική αύξηση των μισθών των συναδέλφων δημοσιογράφων.
        Κατά τα άλλα, στη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων και μέλος του Μικτού Γεώργιος Γιαννήλος έθεσε το θέμα των δικαιουμένων αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων από τις περικοπές των συντάξεων με το Β’ Μνημόνιο και τον νόμο Κατρούγκαλου και ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλία η Ένωση για την άσκηση των σχετικών ενδίκων μέσων προς κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων δημοσιογράφων.

 

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.