A+ A A-

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα αύριο Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παλεύουν για την αυτοτέλεια των Ταμείων και την εξασφάλιση πόρου, ο οποίος θα καταστήσει δυνατή τη βιωσιμότητά τους. Η ύπαρξη δημοσιογραφικών Ταμείων και ισχυρών δημοσιογραφικών Ενώσεων είναι απαραίτητος όρος για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για έγκυρη ενημέρωση. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν στην αυριανή Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στο Ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC”, αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ», Αθανασίου Διάκου 28 (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) και ώρα 12 μ., για να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι απαιτούμε τη διάσωση του Οργανισμού και τη συνέχιση της λειτουργίας του. 

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 


ΥΓ)  Οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους να προσέλθουν στην πολύ κρίσιμη αυριανή Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για να διαμηνύσουν ξεκάθαρα ότι απαιτούν τη διάσωση του Οργανισμού και τη συνέχιση της λειτουργίας του, καθώς παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και δεν έχουν δοθεί επικουρικές συντάξεις τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ είναι:

- Ανακοινώσεις της Διοίκησης
- Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου
- Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική χρήση έτους 2016
- Έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ.
- Έγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως 2016
- Έγκριση Προϋπολογισμού χρήσεως 2017
- Ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ , τη χρηματοδότησή του και λήψη αποφάσεων για δράσεις προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού
Η δεύτερη Γενική Συνέλευση ματαιώθηκε λόγω μη υπάρξεως απαρτίας. Στην Τρίτη Γενική Συνέλευση, απαρτία πραγματοποιείται με την παρουσία του 1/10 των μετόχων-μελών του Οργανισμού.