A+ A A-

ΕΔΟΕΑΠ-Εκλογές: Οι Ενωμένοι σε άγρια κόντρα με τους Ανατροπείς

Άγρια κόντρα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για τον ΕΔΟΕΑΠ ξέσπασε μεταξύ της παράταξης των "Ενωμένων Δημοσιογράφων" που αναδείχθηκε πρώτη και των εκπροσώπων της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή".

Οι "Ενωμένοι" όπως φαίνεται και στην ανακοίνωσή τους που παρατίθεται εδώ αμφισβήτησαν την ψηφοδότηση της εκλεγείσας της "Πρωτοβουλίας", Πόπης Χριστοδουλίδου, και ζήτησαν την επανακαταμέτρηση των ψήφων του δικού τους υποψήφιου, Χρήστου Αξελού" (503 ψήφους) από την οποία δεν προέκυψε καμία άξια λόφου διαφορά (μόνο μία ψήφος). 

Όσον αφορά την επανακαταμέτρηση των ψήφων της Πόπης Χριστοδουλίδου (πήρε 519 ψήφους, δεκαπέντε περισσότερους από τον Αξελό) που ζήτησαν οι αντίπαλοί της, η αίτησή τους δεν ικανοποιήθηκε, προφανώς γιατί δεν είχαν δικαίωμα να ζητήσουν κάτι τέτοιο.

Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται παρουσία αντιπροσώπων όλων των συμμετεχόντων οι οποίοι επιτόπου μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις στην εξελεγκτική επιτροπή. 

Ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να ζητήσει επανακαταμέτρηση των δικών του ψήφων μέσα σε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.

Διαφορετικά θα μπορούσε να προκαλέσει απίστευτες αμφισβητήσεις και καθυστερήσεις όσον αφορά τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών.

Οι ανακοινώσεις που ακολουθούν μπορεί να φωτίσουν περισσότερο την κόντρα:

 

ΕΔΟΕΑΠ: Υπηρεσία στους εργοδότες, αυταρχισμός και «νταβατζηλίκι» πάνε μαζί

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
5   Απριλίου 2017

 

Δεν άρεσαν στους εκλεκτούς της πιο αντιδραστικής εργοδοσίας στα ΜΜΕ τα αποτελέσματα των εκλογών στους δημοσιογράφους για τον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ. Η εντολή φαίνεται πως ήταν ρητή: Να ολοκληρωθεί η άλωση της διοίκησης του αυτοδιαχειριζόμενου ταμείου από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που «φωνάζουν» την υποταγή στους εργοδότες, να πεταχτούν έξω από το ΔΣ οι συνεπείς δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής.
Δεν τα κατάφεραν. Συνηθισμένοι από το πετυχημένο πραξικόπημα τους στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΗΕΑ, επιδεικνύουν πλέον τακτικές νταβατζή στις πλάτες των ασφαλισμένων του ταμείου. Η Πόπη Χριστοδουλίδου εκλέχθηκε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων από κυβέρνηση – εργοδότες – διαπλεκόμενους δημοσιογράφους και γραφειοκράτες, παρά τη λυσσαλέα επίθεση, προσωπική και πολιτική που δέχθηκε. Όπως και ο Γιάννης Αγγέλης που εκλέχθηκε σε θέση αναπληρωτή για το ΔΣ του ταμείου.
Αντί να απολογηθούν στα μνημονιακά αφεντικά τους, οι τρεις εκλεγμένοι με το συνδικαλιστικό μόρφωμα των «Ενωμένων δημοσιογράφων», επιλέγουν να εξευτελιστούν δημόσια υπογράφοντας έναν λίβελο εναντίον της εκλεγμένης με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» Πόπης Χριστοδουλίδου.
Ο δε πρώην γενικός γραμματέας Νίκος Καρούτζος αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο και τους στόχους που έχει για τον ΕΔΟΕΑΠ, με τη χρυσαυγίτικη μέθοδο να καλεί στην προσωπική του σελίδα στο face book, σχεδόν σε «λιντσάρισμα» της εκλεγμένης Πόπης Χριστοδουλίδου! Τα επιχειρήματα τους σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων άλλων υποψηφίων μια ημέρα μετά τις εκλογές και ενώ υπάρχει ήδη καταγγελία ότι «οι κάλπες ανοίχτηκαν» από αγνώστους, απλώς πιστοποιούν μέχρι που μπορεί να φθάσουν οι παρασυνδικαλιστικοί μηχανισμοί όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Εξάλλου η καταμέτρηση του εκλεκτού τους, Χ. Αξελού έβγαλε μια (1) ψήφο περισσότερο.
Το θέμα για αυτούς δεν είναι η ίδια η καταμέτρηση των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων αλλά η επιχείρηση σπίλωσης και τρομοκράτησης της εκλεγμένης από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» ως ισχυρή φωνή αντίστασης και αποκάλυψης στα βρόμικα σχέδια τους.
Θέλουν να παραδώσουν τον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες, να αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων, να περικόψουν την περίθαλψη. Να οδηγήσουν τον ΕΔΟΕΑΠ στη σκέπη των επαγγελματικών ταμείων και να βάλουν τους εργοδότες στη διοίκησή του. Λύση στην οποία συμφωνεί και η κυβέρνηση η οποία αναμένει τους καναλάρχες να δώσουν τις τελικές τους εντολές. Θα μας βρουν για άλλη μια φορά απέναντι τους. Φοβούνται πως η εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» Πόπη Χριστοδουλίδου θα σταθεί ισχυρό εμπόδιο στα σχέδια τους και για αυτό άρχισε η βρώμικη επίθεση. Η μεθόδευση τους θυμίζει παρακρατικές τακτικές, συνιστά νέου τύπου συνδικαλιστική πρακτική στο χώρο των ΜΜΕ.
Προκαλούμε την παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου να απαντήσει επίσημα αν υιοθετεί την τακτική των φιλόδοξων “νταβατζήδων” στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται φανερό πως ανοίγουν πόλεμο με τις δυνάμεις της ανατροπής που αποτελούν τον μάχιμο αριστερό πόλο στον δημοσιογραφικό κλάδο, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών στην ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

 

Η λαθρεπιβάτης του ΕΔΟΕΑΠ και οι συνεργοί της στην λαθροχειρία

Οι μάσκες έπεσαν. Η κυρία Πόπη Χριστοδουλίδου προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια την καρέκλα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ακόμα κι αν –όπως όλα δείχνουν - δεν της ανήκει. Στην αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων που υπέβαλε ο Χριστόδουλος Αξελός , η «έντιμη αγωνίστρια» κυρία Χριστοδουλίδου, αρνήθηκε εγγράφως να μετρηθούν εκ νέου οι δικοί της ψήφοι. Για ποιόν λόγο;; Τι είχε να φοβηθεί;; Μήπως είχε αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα;;

Στο ίδιο μήκος κλίματος και  η δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ κα Χρύσα Σαλαβράκου , η οποία στην συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής υποστήριξε την κυρία Χριστοδουλίδου προβάλλοντας το πρωτοφανές (!!!) νομικό επιχείρημα ότι οι ψήφοι της κυρίας Χριστοδουλίδου «είναι προσωπικά δεδομένα» !!! (Κιμ Γιόνγκ Ουν, ακούς;; Είσαι έτη φωτός πίσω) . Με αυτή την προφορική νομική  γνωμοδότηση (αλήθεια ο δικηγορικός σύλλογος τι άποψη έχει;;)  της κυρίας Σαλαβράκου εναρμονίστηκε και η εφορευτική επιτροπή, η οποία προχώρησε σε μονομερή επανακαταμέτρηση μόνο των ψήφων του Χριστόδουλου Αξελού, τις οποίες βρήκε κατά μίαν περισσότερες. Οι ψήφοι της κυρίας Χριστοδουλίδου είχαν άβατο !!!

Την ίδια ώρα κατατέθηκαν και άλλες ενστάσεις για επανακαταμέτρηση , οποίες κρίθηκαν εκπρόθεσμες , αν και κατατέθηκαν 3 ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας , όπως ορίζει ο Νόμος.

Η όλη κατάσταση μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει για τις πρακτικές κάποιων που πλήττουν το κύρος της Ένωσής μας , της ιστορικής ΕΣΗΕΑ που διαχρονικά όρθωνε τα στήθη της ενάντια στα φασιστικά καθεστώτα και τις φασιστικές πρακτικές. Το προπύργιο της Δημοκρατίας κινδυνεύει από ολίγους επικίνδυνους θιασώτες της λαθροχειρίας και εκλογικούς λαθρεπιβάτες που αυτοαποκαλούνται «αγωνιστές αριστεροί» .

Είναι πλέον εμφανές ότι κάτι κρύβεται πίσω από την άρνηση κάποιων να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων της κυρίας Χριστοδουλίδου. Πρόκειται για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που αποτελούν σοβαρή  ένδειξη ότι η κα Χριστοδουλίδου δεν εξελέγη με την ψήφο των συναδέλφων αλλά δια της αλχημείας. Εμείς λαθρεπιβάτες δεν αναγνωρίζουμε.

Νίκος Καρούτζος

Άντζυ Σταθάτου

Κωνσταντίνος Δαυλός

Μέλη ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ (Χωρίς λαθροχειρίες)