A+ A A-

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

"Ο Πελέ ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έλεγε πάντα μάλιστα κύριε:
Γιατί ποτέ δεν είχε διαφωνήσει με τις διάφορες εξουσίες: τη FIFA, την UEFA, τον Χαβελάνζε, τον Μπλάτερ κ.ο.κ.
Τάδε έφη Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για τον μεγάλο αντίζηλό του θέλοντας να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τη διαφορά του χαρακτήρα τους. Είπε κι άλλα ο "πίμπε ντε όρο" που είδαμε στην εκπομπή "Κόκκινο Πανί" του Παύλου Τσίμα, όπως ότι δεν είναι κομμουνιστής αλλά λατρεύει τον Φιντέλ Κάστρο και τον κουβανικό λαό για την αξιοπρέπειά τους. Γιατί παρά τη φτώχεια τους δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι στην υπερδύναμη που έχει την Κούβα στην πρέσα του εμπάργκο εδώ και σαράντα χρόνια.
Όλα αυτά είναι αξιομνημόνευτα γιατί σήμερα ο μεγάλος αργεντινός μάγος της μπάλας δίνει τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του τιμώμενος από όλα τα μεγάλα αστέρια του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου στο στάδιο Μπονμπονέρα.
Γιατί ο Μαραντόνα, με το μοναδικό αριστερό πόδι που ζωγράφιζε στο χορτάρι είναι η ενσάρκωση της περηφάνειας απέναντι στις αδικίες των ισχυρών. Γιατί παρά τα δισεκατομμύρια που κέρδιζε δεν του πήγαινε να προδώσει την ταπεινή καταγωγή του και να επαναπαυτεί στις δάφνες του. Δεν του πήγαινε να αλλάξει στρατόπεδο. Γιατί ήθελε να ξέρουν όλοι αυτοί που τον λάτρευαν και παραλληρούσαν με τα κόλπα του στο γήπεδο ότι είναι "δικός τους". Ότι μπορούν και αυτοί διαμέσου του ειδώλου τους να βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα στα αφεντικά της καθημερινότητά τους.
Σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2001, διεξάγεται το αποχαιρετιστήριο ματς προς τιμήν του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Στις 14 Νοεμβρίου, στον αγώνα Αργεντινής-Ουρουγουάης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η φανέλλα με το νούμερο 10, θα αποσυρθεί για πάντα από όλες τις εθνικές ομάδες ποσοσφαίρου της Αργεντινής και θα παραδωθεί στον "πίμπε ντε όρο".
¶ξιος!

ΥΓ/ Βέβαια, υπάρχουν και τα ναρκωτικά. Το κακό παράδειγμα στους νέους που πρέπει να έχουν άμεμπτα -και εν ανάγκη ψεύτικα- πρότυπα. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτά, ημέρα γιορτής που είναι.
Σίγουρα ο Μαραντόνα δεν είναι "πολιτικά ορθός", ούτε "παιδάκι του όποιου συστήματος", είναι fuori classe, όπως λένε οι Ιταλοί τους παιχταράδες. Οι Ιταλοί που δεν του συγχώρεσαν ποτέ τον εντός έδρας αποκλεισμό της "Σκουάντρα Ατζούρα" από τον τελικό του Μουντιάλ και έκτοτε ανέθεσαν στη Μαφία να τον εξοντώσει.