A+ A A-

Οι καναλάρχες μπλοκάρουν τη λύση για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ!

 
Έχουν μάθει να μην πληρώνουν και όταν αναγκάζονται να το κάνουν, προσπαθούν να πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Οι συμφωνίες που συνάπτουν θέλουν να είναι λεόντιες διαφορετικά πλήττεται η ελευθεροτυπία, ο πλουραλισμός, η δημοκρατία...

Είναι οι αποκαλούμενοι και "βαρώνοι των μίντια", οι οποίοι τώρα μετά την καλοδεχούμενη γι' αυτούς κατάργηση του αγγελιόσημου το οποίο κάλυπτε την εργοδοτική τους εισφορά, ξεβολεύτηκαν και πρέπει να πληρώσουν.

Όμως όχι. Αυτοί θέλουν και να καταργηθεί το αγγελιόσημο και να μην πληρώσουν ό,τι λογικά τους αναλογεί για να υπάρχει και να λειτουργεί ο ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στα ΜΜΕ (που παρεμπιπτόντως ασφαλίζει και αυτούς). Στο ρεπορτάζ του Mediatvnews που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα η τακτική τους:  

"Ο διευθύνων σύμβουλος του Star και πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ (η Ενωση των καναλαρχών με την παλιά της ακόμη σύνθεση) Πάνος Κυριακόπουλος έβαλε ισχυρό βέτο στη συμφωνία μεταξύ συνδικαλιστικών ενώσεων και εργοδοτών ΜΜΕ για τα προσωρινά μέτρα βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ.

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας μέσω του Τ. Πετρόπουλου προέβλεπε αύξηση εισφοράς των εργαζομένων από το 3% σε 6% και των εργοδοτών στο 8% καθώς και επιβολή φόρου 5% στο τζίρο όλων των ΜΜΕ. Όλα αυτά μέχρι να γίνει η παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης για τον νέο ΕΔΟΕΑΠ για τον οποίο ήδη υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις. Και ενώ η ΕΣΗΕΑ διαφώνησε με την αύξηση των εισφορών και βρέθηκε κοινή συνισταμένη σε αύξηση του φόρου από 5% σε 8%, ο  Πάνος Κυριακόπουλος της ΕΙΤΗΣΕΕ ενημέρωσε με mail τον Τ. Πετρόπουλο πως οι καναλάρχες αρνούνται κατηγορηματικά την επιβολή φόρου ύψους 8% στο τζίρο! Έτσι τορπιλίστηκε η πιθανή συμφωνία και το υπουργείο Εργασίας έχει πάλι στα χέρια του μια καυτή πατάτα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τ. Πετρόπουλος αιφνιδιάστηκε και τα έχασε με την κατηγορηγματική άρνηση της ΕΙΤΗΣΕΕ να βρεθεί λύση. Οπως όλα δείχνουν η απόφαση για το ποια λύση θα ακολουθηθεί ανήκει στο Μαξίμου…

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία και αν δεν συμφωνήσουν οι καναλάρχες, κανείς δεν γνωρίζει αν το υπουργείο Εργασίας επιβάλλει τελικά αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Το κακό για τους εργαζόμενους-ασφαλισμένους είναι πως οι εργοδότες συνήθως παρακρατάνε τις εισφορές από τους (όποιους) μισθούς και δεν τις αποδίδουν στα ασφαλιστικά ταμεία! Και οι κυβερνήσεις δεν δημοσιεύουν τα στοιχεία αυτών των χρεών…"