Logo

Όταν ο κόουτς είναι looser...

Όσοι έχουν παίξει πόκερ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχει τόση σημασία να κερδίζεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όση να μπορέσεις να διατηρήσεις τα κέρδη σου μέχρι τη λήξη του.
Δυστυχώς, ο Κώστας Πετρόπουλος, προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας μπάσκετ των ανδρών, ο αποκαλούμενος και "Νουρέγιεφ", δεν έχει παίξει πόκερ...
Επιπλέον, όπως φάνηκε από τον τρόπο που κατηύθυνε την ομάδα μας στο μοιραίο ματς με τη Γερμανία, κουβαλάει μέσα του και μια ηττοπάθεια που τον ακολουθεί από το φιάσκο της Ντιζόν στο περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όταν ως χεντ κόουτς της Εθνικής μας δεν σταύρωσε νίκη και τερματίσαμε τελευταίοι.
Με απλά λόγια, ο "Νουρέγιεφ" είναι looser!
Όταν έχεις πάρει μια διαφορά ακόμη και 22 πόντους δεν χάνεις εύκολα το παιχνίδι. Όταν οι παίκτες σου τρώνε σίδερα και έχουν κατατροπώσει τους αντιπάλους τους με εναρκτήριο σκορ 15-0, δεν τους εξοντώνεις στη συνέχεια. Με τέτοια διαφορά έχεις λυμένα τα χέρια σου να παίξεις με πολλές επιλογές. Μπορείς να ροκανίσεις το χρόνο με αργές και πιο σίγουρες επιθέσεις για να αγχώσεις τον αντίπαλο αλλά το κυριότερο πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολλούς παίκτες για να ξεκουράσεις αυτούς που με το πάθος τους και την καρδιά του πρωταθλητή πήραν κεφάλι με τόση μεγάλη διαφορά. Κι αυτό για να τους έχεις ακμαίους στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο όταν οι αντίπαλοι θα τα παίξουν όλα για όλα.
Ο κ. Πετρόπουλος δυστυχώς άφησε στον πάγκο π.χ. τον ψηλό μας Λάζαρο Παπαδόπουλο, ενώ έβλεπε ότι οι Γερμανοί μείωναν τη διαφορά και ενώ η υπεροχή τους απέναντί μας ήταν βασικά τα ριμπάουντ και ο Νοβίτσκι! Αντί να ενισχύσει τη ρακέτα μας και να δυσκολέψει το εύκολο ριμπάουντ των Γερμανών, τους άφησε να αλωνίζουν και να καλύψουν μια τεράστια διαφορά 22 πόντων, κάτι που δεν πίστευαν ούτε και οι ίδιοι!
Στην ουσία χάρισε το ματς στους αντιπάλους μας λόγω ατολμίας.
Όμως το κυριότερο είναι ότι μείωσε την αξία της Εθνικής μας Ομάδας η οποία όπως φάνηκε άξιζε καλύτερης τύχης.
Τα ίδια λάθη έκανε και στο ματς με τη Ρωσία όταν παρακολουθούσε ανήμπορος να αντιδράσει το διασυρμό μας.
Όλα αυτά βέβαια θα έπρεπε να τα έχουν εντοπίσει οι αρμόδιοι της ομοσπονδίας όταν του εμπιστεύτηκαν την ομάδα.
Τώρα είναι αργά, το ελληνικό μπάσκετ είχε την ευκαιρία και τους παίκτες για να ανακάμψει, αλλά την άφησε να πάει χαμένη.
Και όταν πετάς τις ευκαιρίες, η προσπάθεια ανάκαμψης γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στο μέλλον.
Η παραίτηση του κ. Πετρόπουλου ήρθε αναγκαστικά αφού δεν υπήρχε πλέον κανένα περιθώριο ανοχής στην ηττοπάθειά του από κανέναν.
Αποδείχτηκε looser σε μια κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ και έπρεπε να πάρει τις ευθύνες του.

Σημ.: Είναι γνωστό ότι πολύ συχνά μετά τις ήττες ψάχνουμε ένα εξιλαστήριο θύμα. Όμως ο κ. Πετρόπουλος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τον μεταχειριζόμαστε ως εξιλαστήριο θύμα. Τα λάθη του υπήρξαν ολέθρια τη στιγμή που οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα και έκαναν το καθήκον τους.
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.