ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ: Μια από τα ίδια, λίγο πριν το τέλος...

Με περίπου 550 ηρωϊκούς μετόχους-μέλη που αψήφισαν τον καύσωνα διεξήχθη η έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς εκπλήξεις και νέες προτάσεις για το μέλλον. Λόγω έλειψης απαρτίας δεν ήταν γενική συνέλευση αλλα ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τον υπουργό Εργασίας και τους εργοδότες.

Οι εκπρόσωποι αντάλλαξαν τις παλιές κόντρες και μάλιστα χωρίς μεγάλη ένταση, αφού οι συμμετέχοντες μέτοχοι-μέλη έχουν κουραστεί από τα ίδια και τα ίδια που εξυπηρετούν προσωπικές και παραταξιακές πολιτικές.

Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τρίγωνο υπουργός Κατρούγκαλος- εργοδοσία - εκπρόσωποι εργαζομένων που ελπίζουμε ότι δεν θα καταλήξει τρίγωνο των βερμούδων.

Οι αποκαλούμενοι της πλειοψηφίας του ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Ευάγγελο Τάτση, συνεχίζουν να διαλέγονται μετριοπαθώς με τον υπουργό και την εργοδοσία, προσδοκώντας να βρεθεί λύση από αυτούς τους δύο που δεν θα υποβαθμίζει αισθητά τον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι τρεις της αντιπολίτευσης (Αγγέλης, Χριστοδουλίδου, Ντελέζος) επιδιώκουν με αντιστασιακή αντιπαράθεση να προστατεύσουν το "προοδευτικό" προφίλ τους και να καρπωθούν τα θετικά στοιχεία της όποιας λύσης χωρίς να χρεωθούν τα αρνητικά.

Κατά τον Αγγέλη, η μελέτη της εταιρείας Prudential για την είσπραξη του αγγελιόσημου εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ (έτσι απλά).

Βέβαια,  το γιατί δεν τη χρησιμοποιούν οι της πλειοψηφίας για να καρπωθούν τη δόξα είναι άξιο απορίας. Ίσως γιατί είναι με το μέρος των εργοδοτών...

Τελικά θα περιμένουμε ακόμη λίγο (δόθηκε και η παράταση για το αγγελιόσημο) μέχρι την επόμενη φάση που θα σφίξουν τα γάλατα... 

Τότε, ο ΕΔΟΕΑΠ θα κληθεί να αποτελέσει πανελλαδικό ταμείο με πολύ κόσμο πολλών ειδικοτήτων που θα ικανοποιήσει την κυβέρνηση και τον προοδευτικό υπουργό, και πιθανότατα δεν θα δυσαρεστήσει τους εργοδότες.

Αν θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους είναι ένα ζητούμενο που για να επαληθευτεί πρέπει να λυθούν πολύ δύσκολες  εξισώσεις.

ΥΓ) Οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων υπήρξαν συγκρατημένες με τον Νικολόπουλο της ΕΣΗΕΑ να μιλάει στο τέλος για σίγουρη συστράτευση χιλιάδων εργαζομένων την επόμενη κρίσιμη ώρα.

Υπήρξε και μία μέτοχος-μέλος, (είναι και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ), η οποία απείλησε με εισαγγελείς και ποινικές διώξεις αν τολμήσουν να διαλύσουν τον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των 2/3 των μετόχων-μελών όπως, κατά την νομική άποψη που μετέφερε επιβάλλεται σε τέτοια περίπτωση.

Είπε επίσης ότι το αγγελιόσημο δεν μπορεί να καταργηθεί και δεν έχει καταργηθεί και ότι απλά το έχουν μεταλλάξει για να ενταχθεί στα δημόσια έσοδα και να πηγαίνει στους δανειστές.