Logo

ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ: Αποφασίζομεν και αναβάλλομεν...

Θλιβερή εντύπωση προκάλεσε η πραξικοπηματική ενέργεια του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, Ευάγγελου Τάτση, ο οποίος με την αρωγή του Γενικού Γραμματέα, Νίκου Καρούτζου, ουσιαστικά απαγόρευσαν τη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να υπάρξει απαρτία και να διεξαχθεί η γενική συνέλευση του οργανισμού.

Με πρόσχημα ότι είχε περάσει πολύ ώρα και δεν είχαν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες υπόγραφές ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής του ΕΔΟΕΑΠ και η παρέα του έδωσαν εντολή να αποχωρήσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τη συλλογή τους κι έτσι ματαίωσαν τυπικά τη συνέλευση.

Παρά τις αποδοκιμασίες και το δικαίωμα των μετόχων-μελών να τους δωθούν εξηγήσεις γι' αυτή τη συμπεριφορά οι δύο "πραξικοπηματίες" και οι συν αυτοίς αποχώρησαν. Δεν κατάφεραν όμως να διαλύσουν  τη συνέλευση η οποία συνεχίστηκε ως ενημερωτική συγκέντρωση με στόχο να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες για τη σωτηρία του ασφαλιστικού οργανισμού καταλήγοντας στο ψήφισμα που ακολουθεί:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  ΜΕΤΟΧΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

Την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία των ασφαλιστικών μας ταμείων, η πλειοψηφία του Προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ (Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) επέλεξε να τραπεί σε φυγή, αφού προηγουμένως απέκλεισε όχι μόνο την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση, αλλά ακόμη και την απλή διαδικασία καταγραφής των παρόντων. Οι 875 παρόντες στη Συνέλευση – Συγκέντρωση και όσοι εμποδίστηκαν να υπογράψουν, καταγγέλλουμε το πραξικόπημα της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, που μόνο στόχο είχε να εμποδίσει την κριτική για την απραξία τους μπροστά στην απειλούμενη καταστροφή.

Ζητάμε από τα Σωματεία μας να δώσουν τη μάχη πολιτικά, συνδικαλιστικά και αγωνιστικά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

α) τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης

β) την διατήρηση του πόρου, την επέκταση στο Διαδίκτυο και τη διασφάλισή του με νομοθετική ρύθμιση

γ) τη διατήρηση του ΕΔΟΕΑΠ ως ανεξάρτητου αυτοδιοικούμενου ταμείου για εργαζόμενους, άνεργουςκαι συνταξιούχους στα ΜΜΕ και λέμε ΟΧΙ στην μετατροπή του σε επαγγελματικό ταμείο για λίγους

δ) την υπογραφή ΣΣΕ

Η Συνέλευση-Συγκέντρωση ζητά να ερευνηθεί από επιτροπή των Σωματείων η απώλεια εσόδων αγγελιοσήμου, που φωτογραφίζεται στην έκθεση της «PRUDENTIAL» του 2014.

Οι δύο "πραξικοπηματίες" μετά την αποχώρησή τους εξέδωσαν την ανακοίνωση που ακολουθεί χωρίς όμως να αναφέρουν τίποτα για την απαράδεκτη ενέργειά τους: 

Η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η σημερινή προγραμματισμένη Γ’ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΔΟΕΑΠ ματαιώθηκε λόγω μη επιτεύξεως της  προβλεπόμενης από το Καταστατικό απαρτίας.

Η  Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί και πάλι όπως ορίζεται από το άρθρο 25, παρ.5 του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ και για τις ημερομηνίες, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των μετόχων –μελών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΤΣΗΣ                     ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

Την ατμόσφαιρα που επικράτησε περιγράφουν και τα σχόλια του Στέλιου Νικητόπουλου και της Πόπης Χριστοδουλίδου που παραθέτουμε από το Facebook:

** Αυτό απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Τάτσης να εμποδίζει τον κόσμο να υπογράψει για να μην υπάρξει απαρτία κι ενώ λίγο νωρίτερα περιχαρής βιάστηκε να ματαιώσει τη γενική συνέλευση.
"Δεν είναι τόσο αθώα αυτή η συμπεριφορά" είπε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος που μίλησε για στημένο παιχνίδι και για κάποιους που δεν θέλουν να υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ αύριο.
Η συνέλευση ως συγκέντρωση πια, με ψήφισμά της καταδίκασε τον Τάτση και τους συν αυτώ που είναι ολοφάνερο ότι είναι ενεργούμενα της εξουσίας.
Στέλιος Νικητόπουλος

** Σε σχολείο εκπαίδευσης πραξικοπηματιών έχει μάλλον σπουδάσει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κ Ευάγγελος Τάτσης μετά της "εκλεκτής" παρέας του και με διαταγές Γκανά. Είχαν υπογράψει 875 μέλη-μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ αλλά περίπου στη μία και ας περίμενε έξω κόσμος να υπογράψει, ο κ Τάτσης με τρία πραξικοπήματα στο ενεργητικό του στον ΕΔΟΕΑΠ δεν σεβάστηκε τους μετόχους, δεν περίμενε και διέλυσε την συνέλευση βγήκε έξω με Μάρκο, Τάσο, Νίκο και διέταξε τους υπαλλήλους να μην δέχονται άλλες υπογραφές... Φασιστικό; Το λες... ΝΤΡΌΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ, ΑΚΟΥΣΑΜΕ, ΕΙΠΑΜΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ..., ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ;;;
Πόπη Χριστοδουλίδου

ΥΓ) Μεθαύριο έχει οριστεί τριμερής συνάντηση εργοδοτών, κυβέρνησης και εκπροσώπων των ασφαλισμένων όπου ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, έτσι ώστε να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και ο κάθε "κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του".

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.