A+ A A-

Παρεμβάσεις Τρίμη - Τσαλαπάτη για ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ

Τάιμινγκ

ΤΡΙΜΗΣ του Δημήτρη Τρίμη

Απεργίες ετοιμάζει το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Δημοσιογραφικών Ενώσεων (ΠΟΕΣΥ) απαιτώντας από την κυβέρνηση «τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και, δεύτερον, τη διασφάλιση του αγγελιόσημου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας, κύριας και επικουρικής ασφάλισης». Επιτέλους μια σωστή ιδέα. Πλην όμως, έπρεπε να εφαρμοστεί από τα χρόνια του ’90, τότε που έρρεαν άφθονα τα λεφτά του Αγγελιοσήμου από την ακμάζουσα διαφήμιση, οι εταιρείες εμφάνιζαν κέρδη και θα μπορούσε να επιβληθεί ομαλά και εργοδοτική εισφορά (όπως σε όλες τις επιχειρήσεις), εκεί που δεν υπήρχε καθόλου -και συνεχίζει και μετά τη χρεοκοπία του συστήματος να μην υπάρχει καθόλου (όπως στον ΕΔΟΕΑΠ) ή είναι …συμβολική (μόνο 8,5% στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, επί του ονομαστικού μισθού των δηλωμένων εργαζομένων στα ΜΜΕ). Τότε δηλαδή που έπρεπε να καταργηθεί στη γέννησή της και η αναπτυσσόμενη «δεύτερη ταχύτητα» των νέων εργαζομένων στο  internet, οι οποίοι συνεχίζουν εντελώς άδικα να μένουν εκτός πλαισίου κάλυψης του Αγγελιοσήμου, να εργάζονται υποχρεωτικά με αυτασφάλιση (ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ) και συνεπώς να παραμένουν εκδικητικά εκτός των μεγάλων σωματείων και των τέως πλούσιων ειδικών Ταμείων του Τύπου.

Τάτσης-Καρούτζος διώχνουν τους ανέργους του ΕΔOΕΑΠ μέσα στις γιορτές

τσαλαπατης-2

Υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες για όσα συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του οργανισμού ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Δημήτρης Τσαλαπάτης. Στην επιστολή αναφέρεται αναλυτικά:

Προς τον Πρόεδρο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Αξιότιμε κύριε Τάτση

Η επιμονή σας να μην εφαρμόζετε δικαστικές αποφάσεις αλλά ούτε και τις αποφάσεις τις οποίες ο ίδιος εισηγηθήκατε στο ΔΣ, σας εκθέτει και προσωπικά.
Η παράλειψη νόμιμης οφειλόμενης ενέργειας από την πλευρά σας, στην  οποία συνεργούν και άλλα μέλη του ΔΣ, αυτή την φορά χρησιμοποιείται και από την πλειοψηφία σας, όπως διαπιστώνουμε  ως  άλλοθι για μη σύννομες ενέργειες, που αποσκοπούν σε περικοπές παροχών, έξωση ανέργων από τον ΕΔΟΕΑΠ, περικοπές επικουρήσεων.
Με την προκλητική άρνηση σας  να δώσετε στη δημοσιότητα τις προτάσεις μας για αναζήτηση εσόδων υιοθετήσατε την εύκολη λύση που σας υπέδειξαν  για περικοπές.
Η επιμονή σας να μην μας κοινοποιείτε, όπως έχετε υποχρέωση, το πρωτόκολλο καταστροφής της παράνομης συλλογής προσωπικών μας δεδομένων, νομίζετε ότι θα σας επιτρέψει να κάνετε κάτι ανάλογο και για τους ανέργους συναδέλφους μας η να υιοθετήσετε την πρόταση συνεργάτη σας στο ΔΣ για «συντάξεις καγκουρό», που θα δικαιολογούν και άλλες περικοπές  και τους πρώτους μήνες του 2016, όπως ακριβώς προτείνει  το μπλοκ των δανειστών και έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση.
Μόνο που ο ΕΔΟΕΑΠ είναι  νπιδ , αυτόνομος, αυτοδιοίκητος και ως εκ τούτου η εφαρμογή  του πρωτοκόλλου  ΕΣΔΑ και στο δικαίωμα της περιουσίας των  μελών-μετόχων του οργανισμού, που πλήττεται βάναυσα με τις ενέργειες σας, δεν υπεισέρχονται σε καμία περίπτωση λόγοι δημοσίας ωφέλειας.
Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή αναλογισθείτε και τις προσωπικές σας ευθύνες και επιτέλους να σταματήσετε αμέσως και εσείς και όσοι σας ακολουθούν να παίζετε με τις ζωές των άλλων.

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης
Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

πηγή: www.styx.gr