A+ A A-

Παναθηναϊκός-Γιουβέντους 3-1!

Αν μετά το "χατ τρικ" του Ζήση Βρύζα στο καμπιονάτο, τα τρια γκολ του Παναθηναϊκού στη "μεγάλη κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν αποτελούν για τους αρμόδιους απόδειξη, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει καλύτερη μεταχείριση και περισσότερη προσοχή, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αν, κατά συνέπεια, η μεγάλη νίκη-πρόκριση των "πράσινων" δεν αποτελέσει την αφετηρία για αλλαγή νοοτροπίας και αναδιοργάνωση της ποδοσφαιρικής μας "βιομηχανίας", τότε θα αξίζουμε τον "επαρχιωτισμό" και τη μιζέρια στην οποία μας έχουν καταδικάσει, πολλά χρόνια τώρα, η μικροπολιτική του παραγοντισμού, η ατολμία των αρμοδίων και η έλλειψη παιδείας των κάθε λογής "αποτυχημένων ειδικών".
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη μεγάλη νίκη πρόκριση του Παναθηναϊκού αρκεί να σκεφτούμε ότι:
1) η Γιουβέντους αποκλείεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ από την πρώτη φάση
2) ότι την περίοδο 1995-96 κατέκτησε το τρόπαιο, τα δύο επόμενα χρόνια έπαιξε στον τελικό, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ότι,
3) με την ήττα της από τον Παναθηναϊκό έχασε τη δυνατότητα να αυξήσει το ταμείο της κατά 20 δισεκατομμύρια δραχμές.
Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει να αξιολογηθεί ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού. Ένας μεγαλειώδης θρίαμβος ο οποίος πρέπει να εμπνεύσει τους εμπλεκόμενους με το άθλημα να αλλάξουν πορεία. Οι δηλώσεις του νεοφώτιστου προέδρου του Παναθηναϊκού κ. Φιλιππίδη μετά τον αγώνα, ο οποίος μίλησε ιπποτικά για τον "αιώνιο αντίπαλο" και καλωσόρισε το fair-play στο ελληνικό πρωτάθλημα, έδειξαν το δρόμο και μπορεί να αποτελέσουν μια νέα αρχή για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας.
Οι υγιείς δυνάμεις ας αναλάβουν τις ευθύνες τους...

σημ.: η νίκη του ΠΑΟΚ, την επόμενη ημέρα, επί της πρωτοπόρου του καμπιονάτο Ουντινέζε με 3-0 και ο αποκλεισμός της από την επόμενη φάση του Κυπέλου ΟΥΕΦΑ, αλλά και η εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί της Καϊζερλάουτερν με 3-2, είναι άλλη μία αποστομωτική απάντηση σε όσους αμφιβάλλουν για τις δυνατότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου.