A+ A A-

Salmanazar: Έκθεση πελοποννησιακών κρασιών στο Χίλτον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κερδίστε μια φιάλη εξαιρετικού κρασιού, που κάνει για... 12

Salmanazar! Όχι, δεν πρόκειται για μαγική λέξη. Έτσι ονομάζεται στον κόσμο του κρασιού η φιάλη που χωράει 9 λίτρα, την ποσότητα, δηλαδή, 12 κανονικών φιαλών 750 ml. Μεγάλο και συλλεκτικό, από τη φύση του, γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό όταν φέρει τις υπογραφές κορυφαίων Ελλήνων οινοπαραγωγών της Πελοποννήσου και περιέχει σπουδαίο ερυθρό κρασί, από τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας, την Πελοπόννησο. Πως θα γίνει δικό σας; Εάν το κερδίσετε, με κλήρωση, πηγαίνοντας στην ετήσια παρουσίαση των πελοποννησιακών κρασιών, «Οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά», που φέτος θα γίνει στο ξενοδοχείο Hilton, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου (13:00 - 21:00), με ελεύθερη είσοδο.

Το κέρδος, βέβαια, των οινόφιλων επισκεπτών της εκδήλωσης «Οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά» δεν περιορίζεται στη φιάλη Salmanazar. Πολλαπλά κερδισμένοι θα είναι όσοι βρεθούν σε αυτήν την παρουσίαση, αφού θα μπορούν να δοκιμάσουν, δωρεάν, εκατοντάδες κρασιά, από δεκάδες πελοποννήσιους οινοπαραγωγούς. Λευκά, ροζέ, ερυθρά, ξηρά, ημίγλυκα, γλυκά και αφρώδη κρασιά της Πελοποννήσου, από τα καλύτερα της χώρας, από γνωστές ή σπάνιες ελληνικές και ξενικές ποικιλίες αμπέλου, θα περιμένουν τους επισκέπτες. Πρωταγωνιστές θα είναι ποικιλίες όπως οι Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη κ.ά., μαζί με ξένους σταρ, όπως Σαρντονέ, Μερλό, Καμπερνέ Σοβινιόν κ.ά. Ξακουστά κρασιά Ονομασίας Προελεύσεως, όπως είναι οι «Νεμέα», «Μαντίνεια», «Πάτρα», «Μαυροδάφνη Πατρών», «Μοσχάτος Πατρών» κ.ά., θα αναδείξουν τις αρετές του ελληνικού κρασιού. Στους δε Τοπικούς Οίνους της Πελοποννήσου θα φανεί η δημιουργικότητα και η φαντασία των παραγωγών, όπως και η δυναμική των συνδυασμών ελληνικών και ξένων ποικιλιών.

Στην εκδήλωση, οι ίδιοι οι παραγωγοί θα γνωριστούν με τους οινόφιλους και θα ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Άλλωστε, «το κρασί μας φέρνει πιο κοντά». Η παρουσίαση «Οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά» οργανώνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό Πελοποννήσιων οινοπαραγωγών και αρκετούς από τους κορυφαίους της χώρας.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ! Ποτέ το κρασί στα αθηναϊκά εστιατόρια δεν βρήκε αφορμή να γίνει πιο ελκυστικό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά», το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, σε δεκάδες επιλεγμένους χώρους εστίασης θα φιλοξενείται από ένα πελοποννησιακό κρασί, σε μια εκπληκτική προσφορά: 50% έκπτωση, που σημαίνει πως για κάθε φιάλη θα αντιστοιχεί άλλη μια δωρεάν, για επιτόπου κατανάλωση ή, ακόμα και για το σπίτι. Ειδικός κατάλογος, που θα διατίθεται στην εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου φυσικά», θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εστιατόρια και τα αντίστοιχα κρασιά της προσφοράς, που θα ξεκινά την ημέρα της εκδήλωσης και σε κάποιες περιπτώσεις θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Η ποιότητα των κρασιών και των εστιατορίων και το εξαιρετικό ταίριασμα της κουζίνας τους με τα επιλεγμένα κρασιά εγγυώνται τη μέγιστη απόλαυση των τυχερών που θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία.

Την οργάνωση της εκδήλωσης «Οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά» έχει αναλάβει η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum. Πληροφορίες: 210 766 0560, www.enoap.gr και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..