A+ A A-

Διονύσια 2007



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




«Σε απόσταση αναπνοής η Οινική Εκδήλωση της Χρονιάς, στο Ζάππειο!»

Η ώρα έφτασε! 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2007, οι πύλες του Ζάππειου Μέγαρου θα ανοίξουν, για όλους τους οινόφιλους, στην «απόλυτη» ελληνική εκδήλωση παρουσίασης και γευστικής δοκιμής κρασιών για καταναλωτές, τα Διονύσια 2007 (ώρες λειτουργίας, Παρασκευή 14:00 – 20:00 και Σαββατοκύριακο 12:00 – 20:00).
Την οινική αυτή «Συνάντηση Κορυφής», που τελείται και πάλι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, επικυρώνοντας και επίσημα τη σημασία της, αφού εκεί θα δώσουν το παρόν περισσότερα από 100 οινοποιεία απ' όλη την Ελλάδα, καθώς και εισαγωγείς κρασιών από το εξωτερικό. Όλα αυτά, στον πιο εξεζητημένο εκθεσιακό χώρο της Αθήνας, το Ζάππειο Μέγαρο και μάλιστα στο διπλάσιο ακριβώς χώρο από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα Διονύσια, για την άνεση συμμετεχόντων και επισκεπτών. «Κάθε φορά που διοργανώνουμε τα Διονύσια οι επισκέπτες αυξάνονται σημαντικά. Φέτος, αναμένουμε ακόμα περισσότερους και τους εξασφαλίσαμε αρκετό χώρο, για να “γιορτάσουν” την πρόοδο του ελληνικού κρασιού, δίπλα στους παραγωγούς του», δηλώνει ο Ντίνος Στεργίδης, διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum.
Στο πλαίσιο των Διονυσίων 2007 θα έρθει στην Ελλάδα ο διακεκριμένος εδαφολόγος Claude Bourguignon, ο οποίος θα δώσει μια διάλεξη για το «τερουάρ», αυτήν την έννοια που περικλείει το έδαφος, την τοποθεσία και το μικρόκλιμα του αμπελώνα, δηλαδή το αμπελοτόπι. Η διάλεξη θα γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2007, στις 20:00, στο ξενοδοχείο Tιτάνια.
Παράλληλα με την επίσκεψη στα Διονύσια 2007, οι φίλοι του κρασιού μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο www.dionyssia.gr, όπου θα μπορούν να οργανώσουν με κάθε λεπτομέρεια την επίσκεψή τους, «ρωτώντας το Διόνυσο» (εργαλείο αναζήτησης).
Η είσοδος στα Διονύσια κοστίζει 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται: ένα ποτήρι γευσιγνωσίας Riedel, ο κατάλογος, με όλα τα κρασιά της έκθεσης και το badge επισκέπτη, που επιτρέπει την πρόσβαση στα Διονύσια 2007 και τις τρεις ημέρες, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση).
Χορηγοί της φετινής εκδήλωσης είναι τα νερά S. Pellegrino και Acqua Panna, τα έντυπα «Αθηνόραμα», «ΕυΖην», «Η Καθημερινή», «Kathimerini» (αγγλική έκδοση), «Marketing Week», «Daily Fax», «Οινοχόος της Καθημερινής» και «Το Aμπελοτόπι», τα ποτήρια Riedel, ο καφές Nespresso και τα «Krispies Παπαδοπούλου – Μεσόγειος Γεύση».


Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 766 0560 και στην ιστοσελίδα www.dionyssia.gr