A+ A A-

Διακήρυξη των Γυναικών για την Ειρήνη

Με τη συμμετοχή δεκάδων γυναικών μελών των εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των υπό ένταξη χωρών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποιείται την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2003 στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο "Γιάννος Κρανιδιώτης" του Υπουργείου Εξωτερικών, η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δικτύου Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίας ¶ννας Καραμάνου και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, θα απασχολήσουν τα θέματα της συμμετοχής των γυναικών στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η νομική, οικονομική και κοινωνική διάσταση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Χαιρετισμό στις συνέδρους θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου και η Γενική Γραμματέας Ισότητας κυρία Έφη Μπέκου-Μπαλτά. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση της «Διακήρυξης των Αθηνών για το Μέλλον της Ευρώπης, την Ισότητα των Φύλων και τα Δικαιώματα των Γυναικών» κείμενο στο οποίο θα ενσωματωθούν οι αποφάσεις του συνεδρίου.

Το πρωί της Δευτέρας, 31 Μαρτίου, ώρα 10:00, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν την Ακρόπολη, από όπου θα απευθύνουν αντιπολεμικό μήνυμα και θα υπογράψουν τη "Διακήρυξη των Γυναικών για την Ειρήνη", ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ και την ειρηνική επίλυση της κρίσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2003, ώρα 19.30

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, Ακαδημίας 1

Αμιφιθέατρο "Γιάννος Κρανιδιώτης"